Secţia Psihiatrie de la Gura Văii, în atenţia Avocatului Poporului

Data publicarii: 19-05-2017

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin - secţia Psihiatrie, Gura Văii, informează un comunicat al instituţiei remis joi.

Printre obiectivele vizitei se numără condiţiile de cazare şi tratamentul aplicat beneficiarilor, precum şi informaţii referitoare la soluţiile adoptate de către autorităţile care au efectuat verificări cu privire la aspectele sesizate în mass-media, precizează sursa citată.

"În cotidianul 'Libertatea' a fost publicat, în 17 martie 2017, articolul intitulat 'Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii. Pacienţii sunt ţinuţi în condiţii inumane'. Conform materialului de presă, 'autorităţile au demarat o anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii, unde pacienţii sunt ţinuţi în condiţii inumane, primitive şi degradante, nu au haine personale, poartă aceeaşi îmbrăcăminte timp de o săptămână şi nu folosesc pijamale' (...). 'Un control efectuat în cursul lunii martie a scos la iveală faptul că 50 de pacienţi cu dizabilităţi intelectuale şi cu probleme de sănătate mintală sunt ţinuţi în saloane cu mobilier degradat, paturi ruginite, saltele vechi şi murdare. Neregulile au fost semnalate de un ONG, iar Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi va declanşa o anchetă'", se menţionează în comunicat.

Potrivit acestuia, în publicaţia citată se mai afirmă că "saloanele unităţii medicale sunt pavate cu ciment sau cu ciment acoperit cu linoleum învechit, degradat, sunt dotate cu paturi metalice, dispun de ferestre degradate şi prevăzute cu gratii metalice, unele saloane au noptiere metalice, degradate, insalubre, paturile ruginite au saltele vechi, degradate şi murdare".
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 52
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK