Sedentarismul la adolescenți duce la slăbirea oaselor (studiu)

©

Autor:

Sedentarismul la adolescenți duce la slăbirea oaselor (studiu)
Adolescenții sedentari au oase mai slăbite și mai fragile decât cei activi fizic, conform unui studiu recent.

Cercetările, realizate în cadrul Centre for Hip Health and Mobility și Vancouver Coastal Health Research Institute, au măsurat activitatea fizică și duritatea osoasă a unui eșantion de 309 adolescenți pe durata unei perioade specifice de 4 ani, crucială pentru sănătatea oaselor pe tot parcursul vieții și pentru dezvoltarea scheletică sănătoasă.

S-a observat că tinerii mai puțin activi au o structură osoasă mai slabă, iar duritatea și rezistența oaselor este esențială și de o importanță majoră pentru prevenirea fracturilor. Rezistența și duritatea oaselor au fost analizate cu ajutorul investigațiilor cu radiații X 3D pentru a compara diferențele dintre cele ale tinerilor care efectuau zilnic 60 minute de activitate fizică moderată sau intensă și cei care efectuau mai puțin de 30 minute de activitate fizică pe zi.

Fereastra de 4 ani (pubertatea) – dintre vârstele de 10-14 ani la fete și 12-16 ani la băieți -  este vitală deoarece 36% din scheletul osos se dezvoltă în acea perioadă și este în legătură directă cu activitatea fizică.

Copiii care petrec cea mai mare parte a timpului așezați nu le permit oaselor să facă mișcări pentru favorizarea dezvoltării lor. Rezistența oaselor este o combinație între dimensiunea oaselor, densitatea și microarhitectura lor. În timp ce băieții au oase mai mari și mai puternice, atât fetele cât și băieții răspund similar la activitatea fizică.

Scopul studiului este creșterea nivelului de conștientizare în rândul populației privind nevoia de activitate fizică și încurajarea tinerilor și adulților să renunțe la stilul de viață sedentar și să înceapă să facă mai mult sport. Simplul mers pe jos, plimbările, alergatul, dansul, jocul în parc sunt activități care contribuie la sănătate și sunt punctul de plecare pentru un stil de viață mai activ și un organism mai sănătos. Mai ales în cazul copiilor, se pare că activitatea fizică este absolut necesară pentru oase puternice și o dezvoltare armonioasă.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 29-03-2017 | creare: 29-03-2017 | Vizite: 1293
Bibliografie
Inactive teens develop lazy bones, study finds, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/316592.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Meditația și antrenamentele aerobice ar putea combate simptomele depresiei
  • Suntem programați să fim atrași de un stil de viață activ din timpul vieții intrauterine?
  • 1 minut de antrenament intens ar putea avea beneficii similare cu 45 de minute de efort fizic moderat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum