Senat - Comisia de muncă: Spor de 15% pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat

Data publicarii: 18-05-2017

Comisia de muncă din Senat a adoptat, miercuri, un amendament la propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice care prevede acordarea unui spor de 15% din salariul de bază pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, urmând ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii urmând să fie stabilite categoriile de handicap prin hotărâre de guvern.

Senatorii Comisiei de muncă au revenit astfel asupra unui amendament respins miercuri dimineaţă, care prevedea acordarea unui spor de 15% din salariul de bază pentru persoanele cu handicap vizual grav sau accentuat.

Amendamentul a fost propus de Sorina Presadă (USR) şi Dorin Bădulescu (PMP).

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat că asupra gradului de handicap şi drepturilor ce recurg din acesta trebuie să se pronunţe Comisii medicale, acest lucru fiind posibil prin precizarea în textul amendamentului că, prin hotărâre de guvern, vor fi stabilite categoriile de handicap.
Sursa: Agerpres, 18-05-2017, Vizualizari 56
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK