Setrio Soft lansează GoPharma - primul marketplace online B2B pentru industria farmaceutică

Data publicarii: 22-04-2016

Setrio Soft lansează GoPharma, primul marketplace online B2B pentru distribuitori, farmacii şi producători, anunţă joi compania, care a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 10,2 milioane lei şi vizează pentru 2016 o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, noua platformă asigură preluarea comenzilor rapid, transmiterea lor, mărirea plajei de clienţi şi reducerea costurilor cu distribuţia produselor.

'GoPharma răspunde nevoii farmaciştilor de folosire a platformelor de comenzi online, deoarece le permite realizarea comenzilor în orice moment al zilei. Din analiza datelor colectate de-a lungul timpului, o pondere importantă (ce variază între 10% şi 20% din total) din comenzile farmaciilor sunt plasate în afara orelor de program (dimineaţa şi seara, sau chiar în weekend). De asemenea, platforma permite reducerea costurilor distribuitorilor cu procesul de vânzare - aceştia nu pierd comenzi atunci când operatorii sunt ocupaţi şi câştigă mai multe comenzi în momentul deschiderii unui canal non-stop cu farmaciile', se menţionează în comunicat.

Setrio îşi propune ca GoPharma să genereze circa 20% din cifra de afaceri în primii doi ani de la lansare.

'GoPharma se diferenţiază pe piaţă prin faptul că este primul marketplace online B2B din domeniul medical şi farmaceutic, care permite oricărui distribuitor să îşi comunice oferta şi să preia comenzi. Platforma se integrează cu aplicaţiile de gestiune ale distribuitorilor, datele sunt actualizate în timp real, iar aceştia primesc comenzile automat în gestiunea proprie. În plus, este o platformă care îşi demonstrează deja eficienţa cu primii clienţi, care au înregistrat o creştere a afacerilor încă din primele 2-3 luni de la implementare', a declarat Marius Ciupercă, director general, Setrio Soft.

În platformă sunt înscrişi deja 5 distribuitori (SIEPCOFAR, Green Power Distribution, DeltaFarm, Saga Plant, PI Pharma M&D) şi aproximativ 400 de farmacii, obiectivul pentru primul an fiind de a integra peste 30 de distribuitori şi peste 1.500 de farmacii.

Fondată în anul 2004, Setrio este unul dintre cei mai importanţi producători de software şi integratori de soluţii IT, adresându-se companiilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniile medical şi farmaceutic.
Sursa: Agerpres, 22-04-2016, Vizualizari 547
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK