Siguranța dispozitivelor medicale este prea puțin evaluată în funcție de vârstă, gen sau rasă

Siguranța dispozitivelor medicale este prea puțin evaluată în funcție de vârstă, gen sau rasă
Cercetătorii din cadrul Universității Yale și Universității din California au demonstrat că puține dispozitive medicale sunt analizate în funcție de anumiți factori ca sexul, vârsta sau rasa pacienților, ce le-ar putea influența siguranța și eficiența.

Datele acestei cercetări au fost publicate în jurnalul JAMA Internal Medicine.

Astfel, se pare că în general femeile, vârstnici și minoritățile nu sunt doar subreprezentați în studiile clinice pentru medicamente și noi tratamente, ci și în cele pentru evaluarea dispozitivelor medicale.

Cercetarea a examinat 82 de studii predate către FDA pentru susținerea și aprobarea unor dispozitive medicale originale. Doar 9% au fost testate clinic în funcție de vârstă, 4% în funcție de rasă. Dintre cele 77 studii ce includeau persoane de ambele genuri, doar 17% au fost analizate în funcție de acest aspect.

Astfel, analizele statistice sau lipsa lor face dificil de evaluat importanța clinică a rezultatelor.

Studiul vine în atenția FDA pentru a reconsidera unele amendamente, solicitând includerea mai mult în studii a femeilor, minorităților și vârstnicilor în proporții egale și de a se ține cont de aceste aspecte la analiza finală pentru a denota mai sigur și precis eficiența și siguranța dispozitivelor medicale, raportată la populația generală.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 29-07-2017 | creare: 29-07-2017 | Vizite: 191
Bibliografie
Safety of medical devices not often evaluated by sex, age, or race, link: https://medicalxpress.com/news/2017-07-safety-medical-devices-sex-age.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O brățară pentru ceasul Apple îți poate detecta tulburările de ritm cardiac
  • Top dispozitive pentru îmbunătățirea somnului
  • Pillo - sistemul inteligent pentru menținerea sănătății, cu funcție de dispenser de pastile
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK