ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Dermatologie și venerologie Dermatologie și venerologie Constanta

Cum se poate scăpa de chelie

Caderea parului afecteaza anual un numar tot mai mare de oameni. Tineri, adulti, batrani, cu totii sunt afectati intr-o masura mai mica sau mai mare de rarirea podoabei capilare si de aparitia alopeciei.
Stresul, alimentatia deficitara in nutrienti, accesoriile din materiale necorespunzatoare, care „sufoca” firul de par, mostenirea genetica si predispozitia provocata de o anumita afectiune, toate acestea sunt posibile motive ale caderii excesive a firelor de par.

 

Potrivit ultimelor statistici realizate in tara noastra, trei din cinci barbati incep sa cheleasca de tineri

 

Căderea părului şi chelirea afectează dramatic aspectul fizic şi pot avea un impact psihologic major asupra celor care se confruntă cu această problemă. Oricine, indiferent de vârstă şi de sex, se poate confrunta cu alopecia, o problemă care poate şterge peste 10 ani de pe chip. Podoaba capilară poate fi însă recăpătată cu ajutorul laserului cu lumină roşie, o terapie care stimulează refacerea foliculilor piloşi şi creşterea părului, şi care poate fi o alternativă sigură şi eficace la tratamentele medicamentoase, precum şi la implantul de păr. Rezultatele încep să se vadă în primele două - trei luni de tratament.

Laserul stimulează creşterea părului în cazul persoaneor care suferă de alopecie, dar care încă mai păstrează foliculi de păr. Lumina pătrunde la aproximativ 4 mm în profunzimea pielii. Printre efectele benefice ale tratamentului se numără stimularea metabolismului celular şi a  circulaţiei la nivelul scalpului, stimularea regenerării celulare şi accelerarea proceselor de vindecare tisulară.

Potrivit protocolului de tratament, o şedinţă durează minim 18 minute zilnic, timp în care pacientul stă sub aparatul care acoperă întreaga arie a scalpului, pe o durata de minimin 6 luni .

La doar trei luni de tratament, se observă stoparea pierderii excesive părului, apoi, la 4-5 luni de tratament, părul existent devine mai gros şi vizibil mai sănătos.

 

Cui îi este recomandat tratamentul cu laser

1.Barbaţilor între 18 şi 65 de ani, cu păr subţiat sau alopecie reversibilă;

2. Femeilor între 20 şi 70 de ani, cu păr subţiat sau pierdere difuza a părului;

3. Barbaţilor care nu vor sa apeleze la chirurgia estetică;

4. Bărbaţilor aflaţi într-un stadiu precoce de cădere a părului;

5. Bar­baţilor care mai au păr de tip vellus (smocuri de par sub­ţire, nepigmentat);

 

Laserul este contraindicat în cazul pa­cienţilor care suferă de glaucom, cataractă, dezlipire de retină, fotosensibilitate oculară. În acelaşi timp, lungi­mea de undă a laserului are contraindicaţii pentru per­soanele cu boli sistemice (lupus), infecţii active cu herpes, infecţii cutanate bac­teriene, sensibilitate cutanată sau tulbu­rari neuropsihice.

Aparatul inovator folosit pentru regenerarea podoabei capilare actioneaza prin intermediul energiei laser low-level, stimuland cresterea parului pe scalp, imbunatatind calitatea acestuia, oprindu-i caderea si stimuland cresterea unor noi fire de par.
Tratamentul dureaza minimum 6 luni, sedintele avand o frecventa de 1-2 ori pe saptamana. Costul unei sedinte de 18 de minute este de 50 de lei.

 

 
Programare