Smart Everything Everywhere şi Johnson&Johnson România organizează hackathon-ul pe teme de sănătate Hacking Health

Data publicarii: 02-08-2017

Smart Everything Everywhere şi Johnson&Johnson România organizează 'Hacking Health', cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Sud-Est, în Bucureşti, între 28-29 octombrie 2017, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

'Hacking Health' va reuni profesionişti şi mentori din domeniul sănătăţii, dezvoltatori şi arhitecţi de software, studenţi, tineri antreprenori din domeniul IT, precum şi experţi din industria şi managementul serviciilor medicale cu scopul de a genera idei inovatoare şi soluţii practice de software şi tehnologie cu impact pozitiv şi imediat asupra stării de sănătate a pacienţilor din România.

Pe parcursul celor două zile, participanţi din toată ţara vor crea platforme digitale şi educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente şi soluţii inovatoare.

Iniţiativa 'Hacking Health' a apărut în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creştere: la nivel naţional, 87% dintre români deţin un smartphone şi admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea şi accesibilitatea informaţiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte procesul de digitalizare a economiei, în ciuda recomandărilor venite din partea instituţiilor internaţionale acreditate, atât din zona medicală, cât şi cea economică.

'Hacking Health e menit să susţină sectorul de sănătate şi va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din România şi piaţa de healthcare. În primul rând, ne dorim să găsim în cadrul acestui eveniment idei cu potenţial real, cele mai noi tehnologii care să poată susţine ulterior platforme şi aplicaţii de interes naţional. Acestea se vor adresa tuturor cetăţenilor, dar vor fi utile şi pentru autorităţi sau pentru asociaţiile de pacienţi', a declarat Dan Nechita, preşedinte Smart Everything Everywhere.

La finalul Health Hackathon participanţii vor prezenta mai multe prototipuri construite să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de sănătate. Vor fi alese trei echipe câştigătoare care vor primi sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson România pentru a-şi dezvolta soluţiile şi aplicaţiile inovatoare pe parcursul următoarelor luni.

Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizaţie care oferă un cadru pentru accelerarea tranziţiei României către era digitală, canalizând potenţialul neexploatat al ţării, facilitându-i creşterea, dezvoltarea şi poziţionarea că un hub regional şi european de inovaţie.
Sursa: Agerpres, 02-08-2017, Vizualizari 105
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK