Somalia vaccinează peste 460.000 de persoane împotriva holerei

Data publicarii: 05-05-2017

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi guvernul somalez au lansat o campanie de vaccinare împotriva holerei care vizează peste 460.000 de persoane în această ţară afectată de secetă unde boala a ucis în acest an 618 persoane, informează DPA.

Potrivit unei declaraţii făcute joi de OMS, per total au fost înregistrate 31.674 de cazuri de holeră.

În acest context, miercuri, la Baidoa, în sud-vestul ţării a fost lansată o campanie de vaccinare. O a doua campanie vizează 239.000 de persoane în regiunea Middle Shebelle din sud-estul Somaliei, în timp ce alte campanii au fost implementate în zone cu risc crescut.

Izbucnirea holerei este atribuită în mare măsura secetei care a lovit Corrnul Africii, unde peste 6 milioane de persoane se confrunta cu nesiguranţa alimentară.

"Lipsa accesului la apa curată şi la igienă, nesiguranţa alimentară şi malnutriţia cauzate de secetă au crescut numărul cazurilor de holeră", a indicat OMS.

Holera, aminteşte DPA, este o boală infecţioasă acută, cauzată de vibrionul holeric, care se ia prin expunere la apa şi la alimentele contaminate şi are ca simptome diareea, greaţa, voma şi durerile abdominale.
Sursa: Agerpres, 05-05-2017, Vizualizari 74
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK