Somonul modificat genetic a ajuns pe piaţă în Canada, dar ecologiştii cer să fie retras din vânzare

Data publicarii: 08-08-2017

Somonul modificat genetic a ajuns pe piaţa pentru consum în Canada, dar organizaţiile ecologiste au cerut lui supermarketurilor să retragă de la vânzare aceste produse în lipsa etichetării obligatorii, relatează France Presse.

''Primul animal modificat genetic ajunge pe piaţă şi consumatorii din Canada vor deveni, fără să vrea, primii cobai'', a declarat luni Thibault Rehn, de la organizaţia Vigilance OGM.

Vineri, compania americană AquaBounty Technologies a anunţat vânzarea a ''aproximativ cinci tone de file de somon'' modificat genetic pe piaţa canadiană, după ce a obţinut în luna mai undă verde din partea autorităţilor de sănătate din această ţară.

Ministerul Sănătăţii şi Agenţia canadiană pentru siguranţa alimentelor au estimat în primăvară că acest somon este la fel de sănătos şi hrănitor pentru oameni şi animale ca şi somonul convenţional.

Somonul modificat genetic crescut de AquaBounty conţine o genă a unui hormon de creştere, care îi permite să crească mai repede decât ceilalţi somoni. El poate ajunge la dimensiunea de adult după 16-18 luni, în loc de 30 de luni necesare somonului de Atlantic din care provine.

Organizaţiile de consumatori şi ecologiştii încearcă să convingă marii retaileri să refuze comercializarea de somon modificat genetic.
Sursa: Agerpres, 08-08-2017, Vizualizari 30
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK