Spital chinez dat în judecată pentru că a schimbat între ei doi bebeluşi în urmă cu 28 de ani

Data publicarii: 01-08-2017

Un spital din oraşul chinez Shanghai a fost dat în judecată pentru a fi schimbat între ei doi nou-născuţi în urmă cu 28 de ani, o greşeală care a fost descoperită de tatăl unuia dintre copii, obsedat că fiul său nu îi seamănă, relatează EFE.

Potrivit ziarului local Shanghái Daily, la tribunalul din districtual Jingan a fost depusă o plângere în care una dintre mame, care a denunţat cazul, a cerut o despăgubire de 1,3 milioane de yuani (aproximativ 193.000 de dolari).

Povestea a fost făcut publică săptămâna trecută la un program de televiziune în care femeia, pe numele său Zhang, a povestit că la 27 februarie 1989 a născut prin cezariană un băieţel, la Maternitatea din Shanghai.

Trei zile mai târziu, asistenta i-a adus copilul. "A fost primul meu contact cu el, având în vedere că mamele şi nou-născuţii stăteam în saloane diferite". Copilul, a povestit ea, a continuat să plângă şi să-i respingă pieptul, însă a supt de la o altă femeie dintr-un pat alăturat.

Zhang şi bebeluşul au venit acasă, însă tatăl a început să o suspecteze pe soţia sa că a avut o aventură, acuzând-o că băiatul nu seamănă cu el. Cei doi s-au despărţit în 2003. Tatăl copilului a cerut până la urmă un test ADN, în 2011, care a confirmat că Wang nu era copilul niciunuia dintre părinţi.

Mama băiatului s-a dus atunci la spital, în speranţa de a găsi vechile registre şi a-şi putea găsi adevăratul copilul. Însă cei de la spital i-au spus că a trecut prea mult timp de atunci.

Femeia şi-a amintit că în momentul în care i-a fost adus copilul la pat, nu avea legată de mână o brăţară cu numele pentru a-i putea fi verificată identitatea. Atât femeia cât şi fiul său,Wang Ye, au asigurat că vor să se reunească cu familiile lor "reale".

Spitalul a emis un comunicat în care arată că "regretă profund" şi că va ajuta la clarificarea faptelor, precizând însă că "este greu să se afle adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 28 de ani".
Sursa: Agerpres, 01-08-2017, Vizualizari 53
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK