Spitalele aradene au datorii, dar nu se pune problema inchiderii lor

Data publicării: 27-09-2009

La fel ca in intreaga tara si spitalele din judetul Arad au datorii catre furnizorii de medicamente, de servicii si de utilitati, insa populatia nu trebuie sa fie ingrijorata in ceea ce priveste asigurarea asistentei medicale, a declarat dr. Gheorghe Domsa, director coordonator al Casei de Asigurari de Sanatate a judetului Arad, dand asigurari ca, in ciuda problemelor cu care se confrunta, sistemul sanitar aradean functioneaza si va continua sa functioneze.
 "Cele mai mari datorii le are Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, datorii ce se ridica la 21,8 milioane lei, unele chiar din anul 2006, pe locurile urmatoare situandu-se Spitalul de Obstetrica si Ginecologie "dr Salvator Vuia" din Arad, cu 5,5 milioane lei, si Spitalul Clinic Municipal Arad, cu 4,4 milioane lei, datoriile celorlalte unitati sanitare din judet fiind aproape nesemnificative comparativ cu cele enumerate mai sus", a declarat dr Gheorghe Domsa, pentru AGERPRES.   
 Declaratia linistitoare a directorului CAS Arad se datoreaza, pe de o parte, faptului ca in cursul acestei saptamani la CAS Arad s-au primit de la Guvern 34 milioane lei, functionarea spitalelor aradene fiind asigurata pana la finele lunii noiembrie, iar, pe de alta parte, convingerii ca Ministerul Sanatatii va aloca fondurile necesare pentru a asigura functionarea spitalelor pana la finele acestui an. 
 "Nu sunt probleme nici in ceea ce priveste activitatea medicilor de familie si nici in privinta farmaciilor, acestea din urma onorand toate retetele, inclusiv pe cele gratuite sau compensate", a precizat dr Gheorghe Domsa.
 Sunt, in schimb, probleme legate de insuficienta fondurilor pentru compensarea analizelor de laborator, fonduri care se epuizeaza, in general, in prima parte a fiecarei luni.
 "A fost mai bine in anul trecut, atunci cand s-a facut campania de evaluare a starii de sanatate a populatiei, iar analizele nu au trebuit platite. Pe de alta parte, avand in vedere ca bolnavii s-au cam obisnuit sa plateasca pentru analize, nici nu prea se mai discuta acest aspect, oamenii gasind ca asa este normal sa fie", a adaugat directorul coordonator al CAS Arad.
Sursa: Agerpres, 27-09-2009, Vizualizari 279
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.