Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani a primit echipamente medicale donate de organizaţia Salvaţi Copiii

Data publicarii: 19-05-2017

Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani dispune, începând de joi, de un incubator de transport şi de un bilirubinometru, în baza unui program derulat de organizaţia Salvaţi Copiii.

Preşedintele executiv al asociaţiei Salvaţi copiii, Gabriela Alexandrescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că dotarea face parte din programul de combatere a mortalităţii infantile derulat la nivel naţional în ultimii şase ani.

Echipamentele performante au fost donate Maternităţii din Botoşani, pe motiv că aici rata mortalităţii în rândul nou-născuţilor la nivelul judeţului Botoşani este mult peste media naţională.

"Maternitatea din Botoşani are foarte multe naşteri, peste 2.600 anul trecut, cu un grad de prematuritate de 9,2%, aşa că prematurii au mare nevoie de echipamente. Judeţul Botoşani are o rată a mortalităţii mare mare decât mare decât media pe ţară, de 9,8 la mie, faţă de 8 la mie, cât e media naţională, care şi aşa este mare", a afirmat Alexandrescu.

Mediul Carmen Zabolteanu, care coordonează Secţia de neonatologie, consideră că echipamentele medicale erau strict necesare pentru a oferi o şansă în plus nou-născuţilor.

"În 2016, 9,2% din totalul naşterilor au fost premature, nou-născuţi lipsiţi prea devreme de căldura oferită de burtica mamei. O şansă în plus pentru aceşti nou-născuţi o reprezintă incubatorul de transport neo-natal donat de Salvaţi Copiii", a subliniat Zabolteanu.

Aceasta este cea de-a treia donaţie pe care Salvaţi Copiii o face Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", după ce în 2014 Maternitatea a primit un incubator de terapie intensivă, iar în 2016 o masă de reanimare.
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 53
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK