Stare de urgenţă în capitala Yemenului din cauza creşterii cazurilor de holeră

Data publicarii: 16-05-2017

Autorităţile din capitala Yemenului, Sanaa, au declarat duminică noaptea starea de urgenţă în contextul creşterii cazurilor de holeră în oraş şi au lansat un apel la ajutor internaţional, transmite France Presse.

Cazurile de holeră identificate depăşesc ''media normală'' şi sistemul de sănătate din capitală este ''incapabil să ţină sub control acest dezastru'', a declarat în noaptea de duminică spre luni ''ministerul'' sănătăţii din cadrul administraţiei instalate de rebelii şiiţi houthi care controlează oraşul.

Acest departament a lansat un apel la ajutor pe lângă organismele internaţionale pentru a ţine sub control epidemia.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a raportat duminică 115 decese din cauza holerei în două săptămâni în această ţară aflată în război.

Focarul intervine după o epidemie de holeră înregistrată în Yemen în octombrie 2016.

Sistemul de sănătate din Yemen se confruntă cu serioase dificultăţi după doi ani de conflict, iar infrastructura de salubritate aflată în stare critică contribuie la răspândirea bolii. Agenţii patogeni pătrund în sursele de apă şi se răspândesc mai uşor, în condiţii de vreme caldă şi de ploaie torenţială.

Potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), circa 7,6 milioane de persoane trăiesc în Yemen în zone cu risc ridicat de holeră.

Holera este o infecţie diareică acută cauzată de ingestia de alimente sau de apă contaminată cu vibrionul coleric.
Sursa: Agerpres, 16-05-2017, Vizualizari 61
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK