Stericycle România a investit un milion de euro într-un echipament de sterilizare a deşeurilor medicale periculoase

Data publicării: 21-09-2017

Stericycle România a investit un milion de euro într-un echipament de sterilizare a deşeurilor medicale periculoase, la punctul de lucru al companiei din Jilava.

'Noua instalaţie de tratare termică prin aer cald, marca Challenger, are o capacitate de procesare de 2 tone/oră, la punctul de lucru din Jilava existând deja o linie ce foloseşte tehnologia ecologică de sterilizare cu aer cald, de origine britanică, utilizată de peste 20 de ani în SUA, Anglia şi Irlanda, preluată apoi în majoritatea ţărilor U.E. Noul echipament Challenger prezintă o serie de avantaje faţă de cel existent, precum folosirea unui tocător ce poate procesa inclusiv instrumente medicale metalice, etapa de încărcare şi descărcare fiind continuă iar automatizarea completă', a declarat Cosmin Mănăilă, director Reglementări, Stericycle România, în cadrul conferinţei de presă desfăşurate la punctul de lucru al companiei din Jilava.

Stericycle România este prezentă în principalele regiuni ale României şi dispune de ambele tehnologii de procesare agreate la nivel european pentru neutralizarea şi eliminarea deşeurilor periculoase, precum incinerarea ecologică şi sterilizarea.

Valoarea totală a investiţiilor planificate de Stericycle România pentru anul 2017 se ridică la 1,5 milioane de euro, iar destinaţia celorlalte investiţii vizează măsuri de protecţie a mediului, înnoirea parcului auto şi infrastructură.

'România generează anual 267 milioane de tone de deşeuri, potrivit ultimelor date furnizate de Eurostat 2012, din care doar 670.000 tone sunt deşeuri periculoase-industriale, farmaceutice, veterinare, medicale, reprezentând sub 0,25% din total. Conform estimărilor INS, la nivelul anului 2015, unităţile spitaliceşti de stat şi private au generat o cantitate de 20.000 tone/an de deşeuri medicale, reprezentând aproximativ 3% din totalul deşeurilor periculoase din România', a declarat, în conferinţa de presă, Mihai Matei, director general Stericycle România.

Stericycle România a procesat în 2016 o cantitate totală de 10.700 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase. Compania asigură servicii de gestionare a deşeurilor periculoase şi servicii de consultanţă pentru 10.000 de clienţi la nivel naţional, precum companii din industria chimică şi petrochimică, lanţuri de supermarketuri, restaurante, farmacii şi distribuitori farma, laboratoare de analize, spitale şi cabinete medicale, producători de medicamente şi echipamente medicale.

Stericycle România a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 10,4 milioane de euro şi un profit operaţional de 733.000 de euro. În S1 2017, compania a avut o cifră de afaceri de 5,5 milioane de euro, profitul operaţional fiind de 489.000 de euro.
Sursa: Agerpres, 21-09-2017, Vizualizari 243
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.