Stimularea nervoasă ar putea fi eficientă împotriva oboselii din scleroza multiplă

Stimularea nervoasă ar putea fi eficientă împotriva oboselii din scleroza multiplă
Un studiu recent arată că stimularea magnetică transcraniană profundă ar putea reduce simptomele de oboseală în cazul persoanelor cu scleroză multiplă.

Aproximativ 90% dintre pacienții cu scleroză multiplă se confruntă cu stări severe de oboseală, care pot avea un impact negativ puternic asupra calității vieții și vieții sociale a pacienților. Opțiunile de tratament sunt limitate și eficiența lor nu este dovedită cu exactitate; de cealaltă parte, stimularea magnetică transcraniană profundă a fost utilizată în diagnosticarea și tratarea unei verietăți de afecțiuni neurologice și psihistrice.

Echipa de cercetare din cadrul Centrului de Cercetare Clinică NeuroCure a arătat că stimularea magnetică transcraniană profundă cu ajutorul unei tehnologii ce permite stimularea craniană de 3 ori mai rapid decât tehnica standard, este capabilă de producerea unor îmbunătățiri semnificative împotriva simptomelor de oboseală accentată.

Severitatea simptomelor asociate sclerozei multiple a fost analizată și măsurată pe baza unui chestionar standard și prin Scala de Severitate a Oboselii (FSS). La studiu au participat 33 persoane care se confruntau cu oboseală din cauza sclerozei multiple, care au beneficiat de câte 3 sesiuni săptămânale de stimulare magnetică transcraniană profundă timp de 6 săptămâni; electrozii specifici au fost plasați la nivelul cutiei craniene, generând un câmp magnetic ce influențează activitatea nervoasă și circuitele neuronale ale creierului; un grup de control a primit tratament placebo.

Nu s-au observat efecte adverse, tehnica fiind bine tolerată și prezentând îmbunătățiri semnificative în reducerea simptomelor de oboseală.

Autorii studiului menționează că urmează cercetări aprofundate în acest sens, pe grupuri mai mari de participanți.

Susa: Neuroscience News

Data actualizare: 09-02-2018 | creare: 09-02-2018 | Vizite: 429
Bibliografie
Deep Brain Stimulation May Help Those With Multiple Sclerosis
http://neurosciencenews.com/dtms-ms-8449/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK