SUA lansează o campanie pentru a combate epidemia dependenţei de opiacee

Data publicarii: 27-09-2017

Guvernul american a lansat luni o campanie de conştientizare a populaţiei pentru a combate epidemia dependenţei de opiacee eliberate pe reţetă care ucide zilnic 91 de persoane în ţară, relatează EFE.

Este vorba de 'Rx Awareness', o iniţiativă a Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC) din SUA pentru a ajuta statele să combată dependenţa de analgezice opiacee cu prescripţie medicală, precum OxyContin sau Vicodin, care îi determină pe mulţi americani să recurgă apoi la heroină, mult mai ieftină pe piaţa neagră.

"Este o campanie de impact cu relatări reale ale unor persoane care se recuperează după dependenţă, sau persoane care şi-ai pierdut fiinţele dragi din cauza supradozei de opiacee pe reţetă", au explicat CDC într-un comunicat.

"Prevenirea este un element cheie al strategiei în cinci puncte a Administraţiei Trump pentru a combate această criză, care nu a lăsat neafectat niciun colţ al SUA", a declarat ministrul sănătăţii, Tom Price.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promis la 8 august că "va câştiga" lupta împotriva opiaceelor printr-un control întărit la frontiera cu Mexic, înăsprirea pedepselor împotriva narcotraficanţilor şi campaniilor de prevenire a dependenţei.

Între 1999 şi 2015, supradoza de opiacee eliberate pe reţetă a provocat moartea a peste 183.000 de persoane în SUA.
Sursa: Agerpres, 27-09-2017, Vizualizari 78
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK