SUA: Triplare a numărului cazurilor de hepatită C semnalate de autorităţi în cinci ani

Data publicarii: 13-05-2017

Numărul cazurilor de hepatită C semnalate de autorităţile sanitare din Statele Unite aproape s-a triplat în cinci ani, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, potrivit estimărilor preliminare publicate joi şi citate de AFP.

În măsura în care această infecţie cronică a ficatului poate fi mult timp latentă, cu puţine simptome, aproape jumătate dintre persoanele care trăiesc cu virusul nu sunt conştiente de prezenţa acestuia, iar cele mai multe cazuri noi nu sunt diagnosticate, susţine Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Nu în ultimul rând, resursele insuficiente consacrate monitorizării sănătăţii au contribuit, de asemenea, la subestimarea numărului de cazuri şi a veritabilei amplori a acestei infecţii.

CDC-ul a înregistrat 850 de cazuri în 2010 şi 2.436 în 2015, estimând totodată la aproximativ 34.000 numărul de noi infecţii în ultimul an, potrivit unui comunicat emis de această agenţie guvernamentală.

Hepatita C, care se transmite prin contact cu sângele contaminat şi împotriva căreia nu există nici un vaccin, ucide mai mulţi americani decât toate celelalte boli infecţioase.

Potrivit celor mai recente cifre oferite de CDC, în 2015, hepatita C s-a soldat cu circa 20.000 de decese în Statele Unite, majoritatea victimelor având peste 54 de ani.

Noile cazuri de infectare înregistrează cea mai rapidă creştere în rândul tinerilor, cu cea mai mare frecvenţă în cadrul grupului de vârstă 20-29 de ani - aspect cauzat în principal de creşterea consumului de droguri injectabile în Statele Unite.

Cu toate acestea, majoritatea celor 3,5 milioane de americani (75%) care trăiesc cu virusul hepatitei C aparţin generaţiei "baby boomers", născute între 1945 şi 1965.

Alte studii recente ale CDC au indicat o creştere a cazurilor de infectare în rândul femeilor de vârstă fertilă, punând sub risc cea mai tânără generaţie de americani.

În ultimii ani a apărut o serie de antivirale eficiente împotriva hepatitei C, care permit o vindecare completă pentru marea majoritate a pacienţilor şi care de asemenea previn transmiterea bolii. Aceste tratamente de zece zile au însă dezavantajul de a fi foarte scumpe, cu un preţ care variază de la 40.000 la 80.000 de dolari.
Sursa: Agerpres, 13-05-2017, Vizualizari 74
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK