Suceava: Aparatură de 46.000 euro la maternităţile din Rădăuţi şi Gura Humorului, prin organizaţia Salvaţi Copiii

Data publicarii: 19-05-2017

Maternităţile din Rădăuţi şi Gura Humorului au fost dotate joi cu aparatură medicală în valoare de 46.000 de euro, prin programul de combatere a mortalităţii infantile derulat de organizaţia Salvaţi Copiii.

Preşedintele filialei Suceava a organizaţiei Salvaţi Copiii, Camelia Iordache, a declarat presei că donaţiile s-au făcut cu sprijinul financiar al companiei Egger.

Donaţia pentru maternităţile din Rădăuţi şi Gura Humorului a constat într-o masă de reanimare cu modul de resuscitare, un ecograf pediatric şi un bilirubinometru, respectiv un incubator, un monitor de funcţii vitale, un injectomat şi un aspirator de secreţii.

Potrivit preşedintelui Salvaţi Copiii Suceava, aceasta este cea de a cincea acţiune de dotare a spitalelor pe care organizaţia o face în judeţ, prin programul de combatere a mortalităţii infantile.

În judeţul Suceava, conform statisticilor, rata mortalităţii infantile este de 10,1 la 1.000 de copii născuţi vii, faţă de 8 la 1.000, media pe ţară în 2015.

Prin programul de reducere a mortalităţii infantile al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, în judeţ au mai fost dotate cu echipamente în valoare totală de 52.000 de euro maternităţile din Suceava, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi cabinetul medical din comuna Pătrăuţi.
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 57
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK