Suplimentarea cu vitamina D la femeile însărcinate ar trebui să fie individualizată

Suplimentarea cu vitamina D la femeile însărcinate ar trebui să fie individualizată
Dozele individualizate de suplimente protejează femeile însărcinate împotriva deficienței de vitamina D. Potrivit cercetătorilor de la universitatea din Southampton, suplimentele obișnuite de vitamina D sunt mai puțin eficiente la femeile care nasc pe perioada iernii, cele care au niveluri mai scăzute de vitamina D la începutul sarcinii și cele care câștigă mai mult în greutate pe perioada sarcinii.

Studiul a fost publicat în revista Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, aparținând Societății de Endocrinologie.

Vitamina D ajută organismul la absorbția de calciu, având un rol esențial pentru sănătatea oaselor și mușchilor. Pielea produce în mod natural vitamina D în urma expunerii la soare, iar din alimentație se pot obține cantități mai mici.
Deficiența de vitamina D este comună la femeile însărcinate și impune riscuri pentru sănătatea fătului și dezvoltarea ulterioară a copilului.

Citiți informații complete despre Vitamina D aici.

Cercetarea de față analizează datele unui studiu clinic dublu orb randomizat, mult-centru, controlat placebo - Maternal Vitamin D Osteoporosis Study (MAVIDOS). Aceasta a inclus 829 de femei însărcinate din Marea Britanie. Începând cu săptămâna 14, viitoarele mame au primit în mod aleatoriu fie o doză zilnică de 1000 IU vitamina D3 (colecalciferol), fie placebo. Nivelul de vitamina D în sânge a fost măsurat înainte de începerea studiului și în săptămâna 34 de sarcină.

La femeile care au primit suplimente s-au găsit niveluri diferite de vitamina D în sânge, chiar dacă au primit aceeași doză. Din analiză a reieșit că femeile care au născut vara, au câștigat mai puțin în greutate pe perioada sarcinii și au avut niveluri mai mari de vitamina D la începutul sarcinii au fost cele cu nivel mai mare de vitamina D în săptămâna 34. De asemenea, femeile care au luat suplimentele cu consecvență au avut niveluri mai mari.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 28-10-2016 | creare: 28-10-2016 | Vizite: 257
Bibliografie
Customized vitamin D supplements may benefit pregnant women, link: http://medicalxpress.com/news/2016-10-customized-vitamin-d-supplements-benefit.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK