Suplimentele cu Omega 3 nu oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare

Autor:

Suplimentele cu Omega 3 nu oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare
O analiză amplă, realizată de organizaţia nonprofit Cochrane arată că efectul suplimentelor cu acizi grași Omega 3, în ceea ce privește reducerea riscului de a suferi de boli de inimă, accident vascular cerebral sau deces este minim sau chiar inexistent.
Creșterea consumului de acizi grași Omega 3 este promovată pe scară largă, la nivel global, din cauza convingerii comune că, în acest mod se pot fi prevenite bolile de inimă.

Analiza publicată în Cochrane Library combină rezultatele a 79 de studii la care au participat 112.059 de persoane. Aceste studii au evaluat efectele unui consum adițional de acizi grași Omega 3 în comparație cu un consum normal sau scăzut de de Omega 3, în ceea ce privește bolile care implică sănătatea inimii și a circulației sanguine. Studiile au recrutat bărbați și femei, fie sănătoși, fie cu boli deja existente.

Cercetătorii de la Cochrane au descoperit că creșterea consumului de omega 3 nu oferă niciun beneficiu și nu au un efect semnificativ asupra riscului de deces din orice cauză. Riscul de deces din orice cauză a fost de 8,8% la persoanele care și-au crescut aportul de grăsimi Omega 3, comparativ cu 9% la persoanele din grupurile care consumau acizi grași Omega 3 în cantități reduse.

Autorul principal al studiului, dr. Lee Hooper de la University of East Anglia, a declarat: „Putem avea încredere în concluziile acestei revizuiri care contravin convingerii populare că un consum regulat cu suplimentele cu Omega 3 protejează inima”.

Cantități mici de grăsimi omega 3 sunt esențiale pentru o sănătate bună și pot fi găsite în anumite alimente, cel mai faimos fiiind uleiul de peşte, precum și cel din somon sau din ficatul de cod.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-08-2018 | creare: 27-08-2018 | Vizite: 84
Bibliografie
Omega 3 supplements have little or no heart or vascular health benefit. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180717194558.htm?utm_medium=cpc&utm_campaign=ScienceDaily_TMD_1&utm_source=TMD
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost creată carnea de vită cu proprietățile nutriționale ale peștelui
  • Suplimentarea dietei cu Omega-3 a fost asociată cu reducerea depresiei (meta-analiză)
  • Suplimentarea cu acizi grași Omega-3 și vitamine B ar putea reduce nivelul homocisteinemiei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
    Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.