Suportul emoțional – esențial pentru recuperarea după un AVC

Suportul emoțional – esențial pentru recuperarea după un AVC

©

Autor:

Suportul emoțional – esențial pentru recuperarea după un AVC
Studii recente sugerează că după un accident vascular cerebral, nevoile psihologice ale pacientului trebuie luate serios în vedere pentru o recuperare eficientă.
Un AVC are impact major asupra pacientului È™i familiei acestuia, afectând calitatea vieÈ›ii. Accidentul vascular cerebral reprezintă reducerea bruscă a alimentării cu oxigen È™i sânge a unei reiguni a creierului. Apare când o arteră care alimentează creierul prezintă o ruptură (hemoragic) sau este blocată de un cheag de sânge (ischemic).

Cercetarea curentă din cadrul Universităților din Edinburgh și Glasgow a presupus monitorizarea pacienților timp de 1an după un episod de AVC sever.

Mai mult de jumătate dintre pacienÈ›ii din studiu au decedat în primele 6 luni de la internare. Familiile acestora au menÈ›ionat că în ciuda riscului ridicat de deces, s-au centrat pe recuperarea fizică, È™i cu atenÈ›ie redusă spre nevoile emoÈ›ionale sau pregătirea pacientului în ceea ce priveÈ™te un eventual deces.

Autorii studiului menÈ›ionează că după un AVC, pe lângă tratamentul de reabilitare trebuie încorporate îngrijiri paliative pentru starea starea emoÈ›ională, socială È™i spirituală, pe lângă nevoile fizice ale pacientului.

Accidentul vascular cerebral este responsabil pentru mai mult de 6 milioane de decese anual la nivel global.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Canadian Medical Association Journal.

Accidentul vascular cerebral poate avea efecte variate, atât fizice, dar È™i emoÈ›ionale È™i psihologice. Cele mai comune modificări emoÈ›ionale după un AVC sunt depresia, anxietatea, dificultatea de controlare a emoÈ›iilor, modificări de personalitate sau furie.


Sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-07-2022 | creare: 12-03-2018 | Vizite: 3341
Bibliografie
Emotional support is key for stroke patients, research suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180309095442.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • O nouă tehnică pentru depistarea timpurie a aterosclerozei
  • Trecerea la ora de vară ar putea fi legată de creÈ™terea riscului de accident vascular cerebral
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum