Sutienul care poate detecta cancerul de sân inventat de un student

Sutienul care poate detecta cancerul de sân inventat de un student
Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) este o competiție internațională ce premiază excelența în rândul studenților antreprenori. Anul acesta a fost premiat un student din Mexic -  Julián Ríos Cantú - care a creat un sutien ce poate ajuta la detectarea timpurie a cancerului de sân.

Sutienul EVA este echipat cu o rețea de 200 de biosenzori ce detectează orice modificare a sânului și transmite informațiile pe computer sau telefonul mobil. Julián a fost inspirat de lupta mamei sale cu cancerul mamar.

Cu ajutorul unei aplicații, femeia poate detecta orice schimbare ce ar putea indica un cancer incipient, cum ar fi ridicarea temperaturii - indiciu al fluxului sanguin crescut ce sugerează prezența unei tumori. Sutienul trebuie purtat doar o oră pe săptămână. Pentru realizarea sa, Julián a fost felicitat chiar de către președintele Mexicului, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.Deocamdată sutienul este în stadiul de prototip și necesită mult efort financiar și consultanță din partea experților pentru a putea fi un produs de succes.

Sursa: IFLScience, Twitter.com

Data actualizare: 05-05-2017 | creare: 05-05-2017 | Vizite: 785
Bibliografie
Student Designs A Bra That Can Help Detect Breast Cancer, link: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/student-designs-a-bra-that-can-help-detect-breast-cancer/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
 • MIT: Antiperspirantele sunt o cauză a cancerului de sân
 • Obezitatea paternă ar putea crește riscul genetic pentru cancer mamar la urmași
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK