Tatuaj biosensibil ce își schimbă culoarea în funcție de nivelul glicemiei

Tatuaj biosensibil ce își schimbă culoarea în funcție de nivelul glicemiei
Persoanele cu diabet tip 1 sau 2 trebuie să-și monitorizeze permanent nivelul glicemiei - o procedură ce implică înțeparea degetului pentru a pune o picătură de sânge pe banda de testare. O altă modalitate este un dispozitiv implantat sub piele, ce măsoară permanent nivelul glicemiei și transmite informațiile unui dispozitiv extern.

Recent, cercetătorii de la Harvard și MIT au găsit o alternativă ingenioasă: cu ajutorul unei cernele specializate, au realizat un tatuaj biosensibil care își schimbă culoarea în funcție de nivelul glucozei în sânge. Cerneala numită DermalAbyss a fost testată deocamdată doar pe piele porcină, foarte asemănătoare cu cea umană.

Tatuajul biosensibil monitorizează nivelul H-ului și concentrația de sodiu și glucoză din sânge; acest lucru îl face monitorizând lichidul interstițial - substanța din jurul celulelor. Cerneala devine maro când nivelul glucozei crește, verde atunci când este prezent prea mult sodiu, iar culoarea roz indică modificarea pH-ului.

Tatuajul biosensibil poate fi realizat în orice formă dorită de pacient, însă deocamdată sunt necesare testările pe oameni pentru a vedea posibilele reacții alergice, acuratețea și fiabilitatea în timp a tehnologiei.Sursa: IFLScience

Data actualizare: 12-06-2017 | creare: 12-06-2017 | Vizite: 875
Bibliografie
Biosensing Tattoo Changes Color When Your Blood Sugar Levels Change, link: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/biosensing-tattoo-changes-color-blood-sugar-levels-change/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • FDA a aprobat primul „pancreas artificial” din lume
  • Plimbarea scurtă după masă are efect terapeutic în diabetul de tip 2
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK