Teleorman: Cutremur, explozie şi incendiu, simulate la spitalul judeţean printr-un exerciţiu desfăşurat de ISU

Data publicarii: 18-05-2017

Un exerciţiu privind producerea unui cutremur şi a unei explozii urmată de incendiu a fost simulat miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria de către pompieri, pacienţii fiind anunţaţi despre acesta înainte de a fi pus în aplicare, a informat conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "AD Ghica".

Exerciţiul a fost organizat pentru perfecţionarea deprinderilor personalului ISU, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru informarea populaţiei în cazul producerii unor astfel de incidente şi verificarea posibilităţii de acţiune, conform ISU Teleorman.

"Am efectuat un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace pentru verificarea tehnicii de luptă. Tema a fost un cutremur de 7 grade pe scara Richter, care a afectat corpul C al spitalului. Una din situaţiile tactice a fost incendiul la centrala termică, incendiu care se poate propaga şi la depozitul de materiale sanitare uzate şi la clădirea spitalului. O altă situaţie tactică a fost salvarea de la înălţime a persoanelor blocate în clădire şi evacuarea persoanelor din spital. Ultima situaţie, descarcerarea unei persoane dintr-un autoturism. Exerciţiul a decurs foarte bine. Ne-am încadrat în timpii de intervenţie şi în cei de reacţie", a declarat, pentru AGERPRES, col. Pompiliu Manea, adjunct al ISU "AD Ghica".

Pentru simulare, pompierii au acţionat cu trei autospeciale de apă şi spumă, cu o autoscară, două ambulanţe SMUD şi un echipaj de descarcerare din cadrul detaşamentelor Alexandria şi Roşiorii de Vede. Înaintea intervenţiei, cele 30 de cadre militare care au participat la simulare au informat pacienţii asupra exerciţiului pus în aplicare la unitatea spitalicească.
Sursa: Agerpres, 18-05-2017, Vizualizari 50
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK