Teleorman: Doi elevi diagnosticaţi cu TBC rămân în internaţi la Spitalul Marius Nasta - Lacul Bucura

Data publicarii: 05-10-2017

Doi copii din cei 11 diagnosticaţi cu TBC, elevi la Şcoala "Mihai Eminescu" din municipiul Roşiorii de Vede, rămân internaţi la Spitalul Marius Nasta - Lacul Bucura, iar ceilalţi nouă au fost externaţi şi urmează tratament, nefiind contagioşi.

Dintr-un comunicat de presă emis de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman reiese că focarul de tuberculoză a fost declarat pe 14 iulie, iar de la această dată cazurile au continuat să apară în lunile august şi septembrie. În vara acestui an, din cauza lipsei testului de tuberculină, părinţii copiilor au fost consiliaţi să accepte radiografia pulmonară pentru depistarea bolii, dar doar câţiva au acceptat recomandarea făcută de specialişti.

Conform conducerii DSP, în urma consilierii, alte patru cadre didactice au refuzat, iniţial, în scris, aceeaşi recomandare. După primirea testului de tuberculină, DSP şi medicii de la Spitalul PNF Roşiorii de Vede au testat 714 persoane, elevi, personal didactic, auxiliar şi alte categorii. Deşi din totalul testat, 52 de copii au avut teste pozitive la tuberculină, în urma examenelor radiologice s-a dovedit că elevii nu prezintă risc de îmbolnăvire.

Potrivit directorului DSP, Mioara Comana, focarul TBC s-a răspândit după ce tatăl unui copil, bolnav fiind, a intrat în contact cu fiul său, elev la Şcoala "Mihai Eminescu" din Roşiorii de Vede.
Sursa: Agerpres, 05-10-2017, Vizualizari 50
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK