Teme importante din domeniul sănătăţii, dezbătute la 'Zilele Educaţiei Medicale'

Data publicarii: 20-03-2017

Lupta împotriva infecţiilor nosocomiale, alternativele în contextul rezistenţei la antibiotice, modul în care se poate îmbunătăţi climatul medical românesc sunt doar câteva dintre temele celei de-a X-a ediţii a proiectului "Zilele Educaţiei Medicale", care începe luni la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Evenimentul, organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), se va desfăşura până pe 2 aprilie, iar la el s-au înscris 1.050 de persoane.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, vor avea loc 40 de conferinţe şi 20 de workshopuri, la care sunt invitate personalităţi din lumea medicală, printre care acad. Leon Dănăilă, prof. univ. dr. Mircea Ioan Popa, prof. univ. dr. Ion Fulga, prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

"Zilele Educaţiei Medicale constituie pentru mine, probabil, unul din cele mai importante proiecte în care m-am implicat până în acest moment. Motivul este unul simplu - pentru că oferă studenţilor Facultăţii de Medicină acces în mod gratuit la un număr impresionant de evenimente ştiinţifice medicale, de o foarte mare calitate. Ca student la medicină resimţi destul de mult viteza de actualizare a informaţiilor pe care le primeşti în cadrul facultăţii. De aceea, este nevoie de aceste evenimente extracuricculare, care ne prezintă cele mai noi descoperiri din diverse domenii", a declarat coordonatorul evenimentului, Adelina-Mihaela Sorescu, potrivit comunicatului de presă.

Evenimentul se va desfăşura în Palatul Facultăţii de Medicină, dar şi în câteva spitale din Bucureşti - Spitalul Universitar de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş.

"Scopul primei părţi a evenimentului - infecţiile nosocomiale - a fost să conştientizăm studenţii la medicină şi să îi informăm despre potenţialele infecţii ce pot fi receptate în spitale, dar şi despre importanţa menţinerii unei asepsii şi antisepsii riguroase, iar cea de a doua parte a temei noastre - rezistenţa la antibiotice - a fost impusă de contextul social actual şi de către mişcarea de antivaccinare, care a prins un avânt extraordinar în ultima perioadă", a declarat reprezentantul SSMB Adelina Afetelor.

În cadrul workshop-urilor studenţii pot realiza singuri o ecografie abdominală sau cardiacă, pot opera aparate de spirometrie sau pot exersa diverse tehnici chirurgicale pe material biologic, pot susţine teste de autocunoaştere, teste de aptitudini, care să îi ajute să descopere cea mai bună opţiune de carieră.

Proiectul "Zilele Educaţiei Medicale" a fost implementat, începând cu anul 2010, în universităţile de medicină partenere din Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.
Sursa: Agerpres, 20-03-2017, Vizualizari 92
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK