Temperaturile extreme pot afecta sarcina

Autor:

Temperaturile extreme pot afecta sarcina
Rezultatele unei meta-analize realizate de o echipă de cercetători de la Universitatea George Washington atrage atenţia asupra efectelor negative pe care căldurile extreme cauzate de modificările climatice le pot avea asupra femeilor însărcinate, sarcinii şi fătului.

Autorii consideră că femeile însărcinate reprezintă un grup vulnerabil la disconfortul termic cauzat de temperaturile foarte ridicate, pe care politicile de sănătate publică ar trebui să îl aibă în vedere.

În cadrul meta-analizei au fost revizuite toate studiile realizate până în prezent privind impactul modificărilor climatice asupra femeilor însărcinate, fiind cea mai amplă meta-analiză de acest gen de până acum.

Concluzia generală a analizei a fost că expunerea la călduri excesive poate dăuna deopotrivă viitoarei mame şi copiilor, mai ales în situaţiile în care accesul la îngrijirea medicală este limitat. Printre efectele negative ale temperaturilor extreme s-au numărat: modificări ale duratei de gestaţie şi greutăţii la naştere, avort, stres neonatal.

Cercetătorii adaugă că este important ca noi studii să fie realizate, pentru o mai bună înţelegere a impactului modificărilor climatice (în special temperaturile excesive) asupra sarcinii.

Meta-analiza a fost publicată în International Journal of Environmental Research and Public Health.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-08-2017 | creare: 10-08-2017 | Vizite: 313
Bibliografie
Extreme heat linked to climate change may adversely affect pregnancy, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170808145502.htm
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Recomandari generale in timpul sarcinii
 • Menstruația peste sarcină
 • Vaccinarea în timpul sarcinii
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK