Terapia prin hipnoza

©

Autor:

Terapia prin hipnoza
Advertorial oferit de Anescu Cristina - Cabinet Individual de Psihologie

„Exista lucruri pe care le stii, dar nu stii ca le stii. Cand vei stii ceea ce nu stii ca stii, te vei schimba” (Milton Erickson).

Mintea noastra profunda si inteleapta are solutia pentru toate problemele noastre. Trebuie doar sa poti sa ii spui ceea ce vrei sa faca, sa gasesti calea spre resursele tale inconstiente.

Te-ai intrebat vreodata cum face corpul tau numite lucruri in mod automat? Odata invatate, lucruri pe care nu le-am mostenit prin nastere – cum ar fi mersul, vorbitul, scrisul – ajungem sa le facem in mod automat atunci cand este nevoie; mintea noastra stie ce anume comenzi sa dea corpului nostru pentru ca  acesta sa le faca .

In acelasi mod problemele de natura psihica sunt create de sistemul nostru psihic ca un raspuns la o situatie pe care nu a putut sa o gestioneze altfel, ca o reactie de aparare, iar solutia la aceste probleme este comandata tot de la nivelul inconstient. Tot ce trebuie facut este sa poti sa accesezi resursele tale inconstiente, sa inveti sa comunici cu mintea ta profunda si inteleapta.

Acest lucru se poate realiza prin intermediul hipnozei. Prin hipnoterapie poti sa comunici cu inconstientul, poti sa ii ceri sa rezolve problemele cu care te confrunti.

Hipnoterapeutul este ghidul tau in aceasta incursiune, in demersul comunicarii tale cu resursele tale interioare.

Prin hipnoza poti rezolva eliminarea adictiilor (fumat, alcool, jocuri de noroc, mancat compulsiv), producerea analgeziei, tratamentul insomniilortulburari de dinamica sexuala, tulburari anxioase.

In tratarea adictiilor prin hipnoterapie se pot folosi sugestii care sa determine frustrarea beneficiului pe care adictia il aduce ce pacientului.

Spre exemplu, in cazul adictiei de fumat, se determina, in cadrul sedintelor anterioare inducerii transei hipnotice, care sunt elementele care produc placere si care sunt aspectele neplacute ale respectivei adictii.

Aceste elemente difera de la individ la individ. Pentru unii aspectele placute pot fi legate de ritualul, de imprejurarea in care se produce actul respectiv, iar aspectul negativ sa fie legat de mirosul neplacut (in cazul adictiei de fumat), sau aspecte de natura financiara, pentru altii pot exista multiple tipuri de beneficii si neplaceri ale adictiei respective.

Foarte importanta pentru reusita terapiei este motivarea pacientului. Este esential ca acesta sa isi doreasca cu adevarat sa renunte la adictia sa si sa accepte sa lucreze cu terapeutul si  sa respecte prescriptiile acestuia.

In ciuda credintelor existente in privinta transei hipnotice si a celor promovate de hipnoza de estrada, daca intre pacient si terapeut nu s-a creat o legatura de incredere si colaborare, iar pacientul nu vrea sa intre in transa, acest lucru nu se va realiza fara voia lui.

Dupa stabilirea elementelor legate de beneficile si neajunsurile create de adictie si dupa investirea terapeutului cu increderea pacientului, sedinta de hipnoterapie poate sa inceapa.

Terapeutul poate folosi diferite metode de inducere a transei, folsind sugetii directive sau nondirective, in functie de gradul de sugestibilitate a pacientului.

Dupa inducerea si adancirea transei, odata atins stadiul de „working stage”, terapeutul se va adresa inconstientului pacientului, folosind limbajul hipnotic pentru a-I transmite sugestiile care sa determine schimbarea.

Accesati acest link - confidere.ro - pentru a afla mai multe despre serviciile oferite.

Data actualizare: 02-08-2016 | creare: 02-08-2016 | Vizite: 966
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: