Testul de desen care poate indica primele semne ale bolii Parkinson

Testul de desen care poate indica primele semne ale bolii Parkinson
Oamenii de știință au identificat un test ce poate fi folosit pentru diagnosticarea bolii Parkinson în stadii incipiente.

Un grup de cercetători australieni au dezvoltat un program care măsoară și analizează viteza de scris/desenat și presiunea exercitată pentru a scrie, observându-se că simpla desenare a unei spirale poate conferi suficiente informații privind riscul persoanelor de a fi afectate de boli debilitante care cauzează tremuratul mâinilor, rigiditate musculară sau afectarea craniană, cu acuratețe de 93%.

Programul a fost testat pe un grup de 55 persoane  - 27 cu boala Parkinson și 28 persoane sănătoase (grupul de control). Aceștia au urmat un task specific, acela de a desena o spirală (s-a ales spirala și nu scrisul efectiv, pentru a nu interveni diferențe în ceea ce privește nivelul de educație) cu ajutorul programului electronic, instalat pe tabletă sau computer. Sistemul măsoară atât viteza de scriere, cât și presiunea aplicată la desenat - pacienții cu boala Parkinson au dificultăți în a-și menține aceste două abilități odată cu dezvoltarea bolii.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Frontiers of Neurology.

Sursa: Net Doctor

Data actualizare: 25-09-2017 | creare: 25-09-2017 | Vizite: 316
Bibliografie
This simple drawing test could identify Parkinson's disease, link: http://www.netdoctor.co.uk/healthy-living/wellbeing/news/a28827/drawing-test-parkinsons/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Un test de sânge ar putea depista boala Parkinson cu o precizie de 95%
 • Un dispozitiv electronic detectează moleculele asociate cu bolile Alzheimer și Parkinson
 • Stilul unui pictor poate oferi indicii privind sănătatea sa mintală
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK