Timiş: Bebeluş de 3 luni, nevaccinat, decedat din cauza rujeolei

Data publicarii: 20-04-2017

Un bebeluş de 3 luni, cu rujeolă, a decedat miercuri la secţia Pediatrie a Spitalului de Copii ''Louis Ţurcanu'' din Timişoara, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale din Timişoara.

''Este un bebeluş care a murit la secţia de Pediatrie a Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara. Din informaţiile noastre, este vorba despre o fetiţă de 3 luni, nevaccinată, pentru că încă nu avea vârsta de vaccinare'', au menţionat sursele respective.

Numărul deceselor cauzate de rujeolă în ultimele luni în România ajunge astfel la 22.

Conform ultimelor date raportate la începutul lunii aprilie de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a bolilor transmisibile, din luna septembrie au fost raportate peste 4.000 de cazuri de rujeolă.

Trei sferturi din totalul de îmbolnăviri au apărut la copii sub 10 ani, cu un vârf la grupa de vârstă 1-4 ani. Până în prezent, cazurile de rujeolă au apărut în 37 de judeţ, iar cele mai multe îmbolnăviri au apărut în judeţele Caraş Severin, Timiş şi Arad.
Sursa: Agerpres, 20-04-2017, Vizualizari 55
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK