Timiş: Fetiţă de 11 ani, cu malformaţie arterio-venoasă facială, salvată medicii de la Spitalul Judeţean

Data publicarii: 27-09-2017

O echipă de chirurgi a Spitalului Judeţean Timişoara a reuşit să salveze viaţa unei fetiţe de 11 ani, prin aplicarea, în premieră, a unei proceduri de embolizare a unei malformaţii arterio-venoase faciale de mari dimensiuni (circa 6 cm), deosebit de complexă, care prezenta un pericol vital iminent.

''Prin prima intervenţie chirurgicală, efectuată de doctorul Eduard Paraschivescu (...) s-a reuşit oprirea temporară a sângerării active, salvând viaţa pacientei şi asigurând timpul necesar planificării în următoarele 48 de ore a tratamentului endovascular minim invaziv'', a declarat marţi, presei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Andreea Borboros.

Intervenţia de embolizare s-a efectuat de către echipa de neuro-radiologie şi radiologie intervenţională a Spitalului Judeţean - Chirurgie Pediatrică, condusă de dr. Mihaela Cristian, alături de medicii Adrian Tutelcă, Cătălin Juratu Cătălin şi Laurenţiu Păiuşan.

''Procedura a constat în embolizarea supraselectivă a patru ramuri din artera maxilară internă ce alimentau malformaţia arterio-venoasă facială şi a durat circa şase ore. La finalul intervenţiei s-a obţinut excluderea în proporţie de 75-80% a malformaţiei şi reducerea exponenţială riscului hemoragic al pacientei'', adaugă Andreea Borboros.

Pentru Spitalul Judeţean Timişoara, managementul pluridisciplinar al acestei paciente a reprezentat o provocare deosebită, iar acest tip de intervenţie necesită o finanţare adecvată din partea instituţiilor centrale implicate, aspect la care echipa managerială a Spitalului Judeţean lucrează permanent, a mai menţionat Borboros.
Sursa: Agerpres, 27-09-2017, Vizualizari 68
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK