Timiş: Plămânii prelevaţi de la o tânără aflată în moarte cerebrală au ajuns la Viena

Data publicarii: 11-08-2017

La Spitalul Judeţean Timişoara a fost efectuată cea de-a doua prelevare de organe din acest an, de la o tânără de 20 de ani care a suferit o ruptură de anevrism cerebral, iar plămânii acesteia au ajuns la Viena.

„Pacienta s-a internat în unitatea sanitară vineri, iar medicii spitalului nostru au depus toate eforturile pentru a salva pacienta, însă, din nefericire, luni s-a declarat moartea cerebrală a acesteia”, a declarat miercuri presei Andreea Borboros, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.

Cu consimţământul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, Bucureşti şi Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, a plămânilor şi a ficatului.

Echipa de prelevare din Cluj, condusă de dr. Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din Bucureşti, condusă de dr. Sorin Ianceu, a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plămânii pentru pacienţii care au nevoie de transplant.

Prelevarea de organe de ieri a avut loc prin coordonarea de către Agenţia Naţională de Transplant din România, în colaborare cu Agenţia Europeană de Transplant şi este cea de-a doua de acest fel, efectuată în cadrul spitalului de la începutul anului.

„Agenţia Naţională de Transplant este cea care decide pacientul căruia i se va transplanta organul prelevat, noi am pus la dispoziţie doar locul şi pacientul de la care s-a efectuat prelevarea”, a precizat, pentru AGERPRES, Andreea Bărboros.

Cele mai multe prelevări de organe la Spitalul Judeţean Timişoara s-au efectuat în anul 2010, fiind atunci 30 de astfel de intervenţii.
Sursa: Agerpres, 11-08-2017, Vizualizari 31
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK