ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare Kinetoterapie, Medicină fizică și de reabilitare Iasi

Servicii de nutriție pentru o viață sănătoasă

Servicii de nutriție pentru o viață sănătoasă

De regulă se recurge la serviciile unui nutriționist pentru controlul greutății. Adevărul despre eficiența dietelor nu este unul la fel de optimist (nerealist) așa cum se vehiculează în mediul online, 3 kilograme într-o săptămână sau 20 kilograme într-o lună.

 

DE CE? Deoarece nu este vorba doar despre calorii, restricție, foame, chiar deloc. Dar mai ales, procesul de scădere în greutate vizează în special comportamentul alimentar, deprinderea disciplinei, a responsabilității alegerilor alimentare, înseamnă auto-control, echilibru, depășirea zonei de confort, integrarea unei noi rutini alimentare sănătoase și adoptarea unui stil de viață activ pe termen nelimitat. În caz contrar:

    • 98% dintre persoanele care scad în greutate, recâștigă kilogramele într-o perioadă de 5 ani,

    • 90% dintre persoanele care scad în greutate câștiga mai multe kilograme decât au pierdut inițial și

    • doar 5-10% dintre persoanele care țin o dietă reușesc să mențină pierderea a ≥ 10% din greutatea inițială. Rezultatele scad dramatic atunci când intervenția nu este supravegheată de un specialist, chiar sub 2% în primii 2 ani.

 

În ce constau serviciile de nutriție atunci când apelați la îndrumarea unui dietetician? Totul începe cu..

 

I. EVALUAREA INIȚIALĂ
       În cadrul evaluării inițiale puteți beneficia de:

       1. Evaluarea statusului nutrițional prin măsurarea parametrilor antropometrici (înălțime, greutate, circumferințe, indice de masă corporală), determinarea compoziției corporale folosind un analizator profesional cu bioimpedanță (BIA).

       2. Istoricul ponderal și nutrițional: urmărirea evoluției ponderale în decursul timpului, consemnarea intervențiilor dietetice precedente, a obiceiurile alimentare, orarul meselor, în special în contextul vieții profesionale, lista alimentelor preferate, nivelul de activitate fizica, elemente ale stilului de viață (consum de tutun, alcool, surse de stres, ingiena somnului etc.).

      3. Adaptarea programului de alimentație în funcție de patologiile existente, identificate în baza unui set de analize realizat cu maximum 3-6 luni înainte/scisori medicale de la medicul de familie sau specialist cu privire la diagnostic și tratamentul curent. Prezentarea acestor informații va modela strategia nutrițională, ținând cont de particularitățile bolii și a statusului fiziologic.

      4. Stabilirea diagnosticului nutrițional și a obiectivelor intervenției dietetice, elaborarea recomandărilor ținând cont de preferințe și particularitățile vieții personale/profesionale, în vederea optimizării stilului de viață și corectării obiceiurilor alimentare dăunătoare identificate, inclusiv a relației cu alimentele.

 

      Costul consilierii este de 120 lei, durata 90 de minute.

 

II. EVOLUȚIE ȘI MONITORIZARE

      Ulterior se poate opta pentru ședințe de monitorizare în cadrul cărora se apreciază obiectiv progresul și rezultatele intervenției de modificare a stilului de viață și a regimului alimentar recomandat, vom identifica împreună și vom găsi soluții eficiente pentru a depăși dificultățile care pot să apară, voi răspunde întrebărilor care apar pentru a vă face să înțelegeți nevoia de schimbare și în ce constă însăși aceasta. La final, vom stabili de comun acord planul alimentar până la următoarea întâlnire.

 

      Costul unei ședințe este de 50 lei cu durata de 30 minute, cea de a 4-a monitorizare fiind gratuită.

 

III. PACHET NUTRIȚIE 250 RON

     În acest pachet avantajos beneficiați de:

+ o evaluarea inițială (90 minute)

+ un plan nutrițional de 14 zile

+ o evaluare finală (60 minute) cu opțiune de monitorizare a rezultatelor.

 

    Salvați 50 lei față de tarifarea per ședință și obțineți bagajul minimal de cunoștințe pentru un start viguros în lupta pentru un corp sănătos.

 

Pentru copii, adolescenți și persoanele cu boli cronice se aplică o reducere de circa 15% astfel: I. 100 lei, II. 40 lei, III. 200 lei.

 

Mihaela Acasandrei
Nutriționist-Dietetician