Topul patologiilor abdominale și pelvine manifestate cu durere

În acest articol vă propunem un clasament comparativ al patologiilor abdominale și pelvine în funcție de incidenţa acestora. Realizarea lui s-a bazat pe un studiu clinic retrospectiv publicat în septembrie 2016 și realizat de medicii Departamentului de Medicină de Urgență a Spitalului universitar din Parma (Italia), ținând cont de numărul pacienților care s-au prezentat în anul 2014 la Unitatea de Primire a Urgențelor datorită durerii abdominale acute.

Pe lângă această publicație, au mai fost analizate numeroase studii din literatura de specialitate (meta-analize, reviuri sistematice, studii cross-secționale) pentru compararea datelor statistice privind incidențele publicate de studiul mai sus citat și datele care se găsesc la ora actuală în bazele de date științifice. Au fost găsite diferențe între rezultatele studiilor datorate țărilor de origine, vârstelor și loturilor de pacieți analizați. Referitor anumitor patologii încă nu a fost publicat nici un articol care să analizeze incidența acestor afecțiuni în funcție de sexul pacientului.

Pentru ordonarea patologiilor oncologice s-au avut în vedere datele referitoare la incidența cancerului în România, date statistice care aparțin studiului Global Burden of Cancer publicat în Mai 2015 în revista științifică JAMA Oncology, în care a fost analizată evoluția incidenței și mortalității cancerului la nivel mondial.

 

Bărbați Femei
Colică Renală (Nefrolitiază) Durere abdominală nespecifică
Durere abdominală nespecifică Colică Renală (Nefrolitiază)
Colică Biliară (Colecistită) Colică Biliară (Colecistită)
Apendicită Durere de origine ginecologică:
Diverticulită Diverticulită
Gastrită/Ulcer Gastroduodenal Apendicită
Pancreatită Gastrită/Ulcer Gastroduodenal
Gastroenterită Infecții ale Tractului Urinar
Durere de origine urologică (ex.prostatită, epididimită) Gastroenterită
Durere de origine oncologică: Pancreatită
Hernii Durere de origine oncologică:
Ileus Ileus
Infecții ale Tractului Urinar Hernii
Durere hepatică (Hepatita A, B, C, Ciroză) Durere hepatică (Hepatita A, B, C, Ciroză)
Boli inflamatorii intestinale Boli inflamatorii intestinale
Caută un semn/simptom de boală:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK