ROmedic Firme medicale Medicamente pe afectiuni

Cancer prostata

Cancer prostata
Autor: Wagner Mirela
Descriere Cancer de prostata:

Prostata este o glanda din sistemul reproducator masculin care ajuta la producerea lichidului din care este alcatuita sperma. Glanda este de forma unei nuci. Se afla sub vezica urinara a barbatului si inconjoara partea superioara a uretrei, tubul prin care circula urina de la vezica. Functionarea prostatei este reglata cu ajutorul testosteronului (hormon sexual masculin produs de testicule). Cancerul de prostata reprezinta o grava problema de sanatate in majoritatea tarilor civilizate. Boala este rar intalnita la barbatii sub 50 de ani, insa expertii considera ca majoritatea varstnicilor au cel putin urme de cancer prostatic. Din motive nedeslusite nici pana in prezent, barbatii afro-americani au un risc crescut de a dezvolta aceasta boala si prezinta cea mai mare rata de deces cauzata de acest cancer.

Cancerul de prostata se dezvolta de obicei in zona periferica urmand in ordine descrescatoare zona de tranzitie si zona centrala. Cele mai multe cresc usor, capsula reprezentand un baraj temporar. Localizarea nodulului canceros la nivelul bazei sau apexului faciliteaza extensia extracapsulara datorita minimei rezistente a capsulei la acest nivel. Alte puncte slabe care ajuta la extensia precoce in spatiul periprostatic sunt jonctiunea prostato-uretrala si locurile de patrundere ale nervilor si vaselor. Invazia locoregionala afecteaza uretra, trigonul si orificiile ureterale, veziculele seminale si rare ori rectul .

Cancerul care se intinde dincolo de tesutul prostatic nu mai are nici o sansa de vindecare. In schimb el poate fi fi tinut sub control pentru multi ani. Cu ajutorul tratamentelor disponibile, majoritatea barbatilor care au cancer si acesta s-a extins dincolo de prostata au o expectanta de viata de cinci ani sau mai mult.

Cauze Cancer de prostata:

Principalele cauze care produc cancerul de prostata sunt: cresterea in varsta, prezenta unor persoane din aceeasi familie care sufera de cancer, consumul in exces de carne si grasimi, alcool si tutun. Alte cauze importante in producerea cancerului de prostata sunt cele hormonale.

Simptome Cancer de prostata:

Pana in acest moment nu exista semne si simptome de avertizare pentru stadiul precoce al cancerului de prostata. Odata ce tumora maligna determina marirea semnificativa de volum a glandei, sau odata ce cancerul se raspandeste dincolo de prostata, putem intalni urmatoarele simptome:
- Nevoia frecventa de a urina, in special noaptea;
- Dificultati in pornirea si oprirea fluxului urinar;
- Un jet urinar slab sau intrerupt;
- O senzatie dureroasa sau de arsura in timpul mictiunii sau al ejacularii;
- Prezenta sangelui in urina sau sperma.

Diagnostic Cancer de prostata:

Este necesar ca o persoana sa consulte un medic de specialitate daca prezinta urmatoarele lucruri:
- In cazul in care pacientul are dificultati de mictionare, medicul va examina prostata pentru a determina daca este marita, inflamata datorita unei infectii sau daca este prezenta o tumora;
- Dureri ingrozitoare de spate in regiunea lombara, pelvis, regiunea superioara a coapselor sau alte oase. Durerile permanente fara o explicatie medicala necesita consultarea de urgenta a unui medic. Durerea in aceste zone poate avea diferite cauze, dar poate fi cauzata si de metastazele osoase ale cancerului de prostata,
- Pierderea excesiva in greutate.

Pentru diagnosticarea de Cancer de prostata sunt necesare doua teste initiale: tuseul rectal (medicul palpeaza prostata prin rect pentru a afla daca este indurata sau prezinta denivelari cunoscute sub numele de noduli) si testul de sange utilizat pentru a detecta o substanta secretata de prostata numita antigen specific prostatei - PSA. Cand sunt utilizate simultan, aceste teste pot detecta anomalii care pot sugera prezenta unui cancer de prostata.

Tratament naturist Cancer de prostata:
Immun-Assist 3/zi
Pure Reishi Red 3/zi
Pure Hericium 3/zi
Agaricus Bazei Muril 3/zi
Extract Vitamina C cu Acerola ( 5ml 2/zi )


Acest tratament se face timp de 6 luni dupa care se repeta analizele ( CT sau RMN )


Alegerea tratamentului se face de catre pacient. Acesta va decide, cu ajutorul medicului, al familiei si al retelei de suport.