Tratament pentru paralizia Bell

Autor: ROmedic

Numita si paralizia faciala periferica acuta, este o afectiune care provoaca slabiciunea sau paralizia muschilor de pe o jumatate a fetei. Apare la un om din 60, indiferent de varsta, cu precadere la femeile insarcinate sau la cei bolnavi de diabet, gripa, raceala sau alte infectii ale cailor respiratorii superioare.


Cauzele acestui sindrom nu sunt cunoscute, dar sa banuieste ca la baza sta un proces inflamator al nervolor faciali, probabil de natura virala.


Tratamenul clasic presupune de obicei administrarea de medicamente antivirale scumpe, de genul Acyclovir-ului, dar eficienta lor este scazuta sau chiar nula. In multe cazuri boala se remite chiar si fara tratament, dar exista posibilitatea sa ramana sechele.


Medicii scotieni de la Dundee University au gasit un tratament mult mai eficient, bazat pe folosirea medicamentului Prednison, care ofera sansa de recuperare totala pentru 95% din pacienti dupa noua luni.


Prof. Frank Sullivan si echipa lui de cercetatori au examinat pana acum 500 de pacienti cu paralizie Bell si sustin ca tratamentul precoce cu Prednison are cele mai bune rezultate fata de clasicul Acyclovir. Rezultatul cercetarilor a fost deja publicat in New England Journal of Medicine.

 

Autor: Acardius blog


Data actualizare: 11-08-2010 | creare: 05-11-2008 | Vizite: 8584

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK