Tratamentul tulburărilor psihice din România primește recunoaștere internațională

Data publicării: 24-05-2018

Tratamentul tulburărilor psihice din România primește recunoaștere internațională Prevalenta tulburărilor psihice la nivelul întregii populații a trecut de 33% , adică 1 persoană din 3 va avea nevoie de psihiatru/psiholog pe parcursul vieții iar ultima analiza a Organizației Mondiale a Sănătății a arătat că bolile psihice sunt principala sursă de ani pierduți prin dizabilitate la nivel mondial. Astfel, această categorie de afecțiuni a devenit cea mai frecventă și severă patologie medicală iar tratarea lor cu succes este o prioritate.

În acest context, Clinica Hope și-a propus să ofere pacienților cu tulburări psihice programe de tratament conform celor mai înalte standarde științifice, pentru a maximiza șansele succesului acestora. Având o echipă completă de psihiatrii și psihologi, clinica implementează, în ultimii 2 ani, acele tipuri de intervenții psihologice recomandate de ghidurile internaționale, dar care lipseau în România.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus recent clinicii o neașteptată dar binemeritată apreciere internațională. Pentru programele lor inovative, Clinica Hope devine prima clinică de sănătate mintală și singura clinică din România care a primit, în 17 Mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociația Medicală Europeană pentru „Cele mai bune practice medicale” - Best Medical Practice. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în Oxford Academic Loundge, sediul de evenimente al Asociației Medicale Europene (EMA), premiul fiind înmânat chiar de Dr Vincenzo Costigliola, Președintele EMA.

„Am lansat până în prezent 3 programe de tratament inovatoare pentru adulți și unul pentru adolescenți. Avem programul „Navigând între poli” pentru tulburarea bipolară care este unic ca și complexitate la nivel internațional. De asemenea, suntem singura clinica românească care implementează DBT - standardul de aur în tratamentul tulburării borderline, prin programul „Găsește-ți echilibrul”. Programul „Conexiuni”dedicat pacienților cu schizofrenie și programul INSPIR-A dedicat adolescenților cu tulburări severe de comportament sunt și ele singurele oferte complete de tratament în domeniul lor.

Fiecare din aceste programe este o poveste de succes și o încununare a eforturilor întregii noastre echipe. Ele oferă șansa unor tratamente corecte, eficiența metodelor fiind dovedită prin sute de studii în alte țări. Deja vedem aceleași rezultate încurajatoare și la pacienții din România.” a declarat Dr Gabriella Bondoc, fondator Clinica Hope.

Recent întoarsă din Oxford, fondatoarea Clinicii Hope, Dr Gabriella Bondoc declară:

„Am fost deosebit de încântați că am primit acest premiu și odată cu el si acreditarea de Best Medical Practice, deoarece reprezintă recunoașterea implicării noastre în dezvoltarea serviciilor medicale din România. Este prima dată când o clinică de profil din România primește acest premiu și sperăm că am reprezentat-o cu succes. Este o dovadă că și în România avem servicii de sănătate psihică la standardele științifice internaționale.”

În acest domeniu atât de important, este esențial să alegem metodele recomandate științific pentru fiecare tulburare psihică pentru a ne asigura succesul maxim în regăsirea echilibrului. Primirea acestui premiu de către Clinica Hope este o recunoaștere a eforturilor specialiștilor de sănătate mintală din România de a oferi cele mai bune forme de tratament pacienților lor.

Rose de Paracelsus este un premiu acordat anual de EMA (European Medical Association) și EBA (European Buissness Awards) acelor clinici din afara Europei de Vest care au excelat în domeniul sănătății publice, în organizarea, implementarea și modernizarea serviciilor de îngrijire și de sănătate în general.

In fiecare an, în ultimii 25 de ani, analizează informațiile relevante din anul precedent și selectează furnizorii de asistență medicală proeminenți regional. Cercetările lor se bazează pe datele colectate de la organismele naționale și internaționale de certificare, asociații regionale și naționale, congrese, forumuri, expoziții, industrie și mass-media regionale. Cele mai bune instituții medicale regionale și liderii lor sunt selectați să participe la programul Best Medical Practice.

Best Medical Practice reprezintă o certificare a calității serviciilor oferite și a respectării nivelului de excelență în domeniul medical pentru clinici dinafara spațiului vestic, încurajând apoi pacienții din Europa de Vest să apeleze la serviciile acestora.


Puteti afla mai multe despre noi pe www.clinica-hope.ro si despre EMA pe www.emanet.org
Sursa: Dr Gabriella Bondoc, Medic primar psihiatru-Psihoterapeut, 24-05-2018, Vizualizari 1758
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.