Tratare Helicobacter Pylori

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
39.5
Anunț publicat de: Vitaking
Locație: Odorhei (Harghita)
Telefon: 0266218818
Data: 18-03-2012
Germenii de broccolli - soluţia eficientă împotriva cancerului stomacal

Conform datelor actuale, cele mai multe simptome ale ulcerului gastric sunt generate de bacteria Helicobacter pylori. Conform NIH ( Institutul Naţional de Sănătate din S.U.A) se poate dovedi clar, că de la bacteria mai sus menţionată şi până la ulcerul gastric există o cale directă. Cert este că, WHO (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a clasat Helicobacter pylori drept agent cancerigen, care afectează milioane de oameni la nivel mondial.

Conform datelor NIH, 20% din populaţia sub 40 de ani este infectată cu bacteria H.pylori, în timp ce la populaţia adultă de peste 60 de ani acest procentaj este de 50% - în concluzie, bacteria nu cauzează în mod evident îmbolnăviri grave la fiecare persoană. Care este deci factorul decisiv între sănătate şi boală?

În revista Cercetări pentru Prevenirea Cancerului editată de Universitatea Johns Hopkins, (Cancer Prevention Research), Jed W. Fahey, M.S., Sc. D. şi echipa sa a ajuns la concluzia că, o doză de germeni de broccolli, consumată zilnic, reduce nivelul de HpSA (HpSA - test de antigen Helicobacter în materii fecale) cu 40%.

Grupul de cercetători a efectuat experimentele în Japonia, unde rata infecţiei cronice cu H.pylori este foarte mare. Cele 25 de persoane care s-au oferit voluntar pentru acest experiment, au consumat timp de 2 luni, zilnic 70 de grame de germeni de broccolli. La sfârşitul experimentului s-au numărat bacteriile din respiraţie, iar pe baza mostrelor de sânge şi de materii fecale, s-a stabilit gravitatea şi amploarea inflamaţiei stomacale.

Cercetătorii au fost de părere că substanţa activă din brocolli, numită sulforafan, reduce clar nivelul bacteriei Helicobacter pylori.

Grupul de control - format de asemenea din 25 de voluntari - a consumat germeni de lucernă (alfalfa), care deşi bogaţi în fitosubstanţe nu conţin sulforafan. În consecinţă la aceste persoane nu s-a modificat nivelul de H.pylori în cursul experimentului. Dr.Fahey şi echipa sa a publicat prima dată în 2002, că sulforafanul este foarte eficient împotriva H.pylori.

Se pare că sulforafanul stimulează producerea în intestine a unor enzime care asigură protecţie împotriva radicalilor liberi, împotriva substanţelor care deteriorează ADN-ul precum şi împotriva inflamaţiei. Dr.Fahey este de părere că "O doză de câteva grame de germeni de broccolli poate fi suficientă pentru ridicarea nivelului de enzime protectoare ale organismului." "Suntem de părere că, datorită acestei substanţe am găsit cel mai promiţător mecanism de prevenire a cancerului."

Sulforafanul nu distruge bacteriile. După încetarea consumării germenilor de broccoli, în cazul persoanelor participante la experiment, nivelul H.pylori a început să crească din nou. Cu toate acestea însă, compusul - consumat zilnic - a avut efect distrugător asupra bacteriei H.pylori.

"Semnificaţia studiului constă în faptul că, s-a reuşit identificarea unui aliment, care - consumat regulat - poate oferi o soluţie eficientă la problemele digestive, şi poate că este eficient şi împotriva ulcerului stomacal", a afirmat Dr.Fahey, autorul studiului.

Trimite un mesaj către Vitaking:

 

Titlu mesaj:

Continut mesaj:

*Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal trimise prin acest formular să fie procesate de ROmedic.ro și expediate pe email către Vitaking.

*Câmpuri obligatorii.