Troscot - Polygonum aviculare

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Polygonum aviculare

Denumire populara: troscot; brebenel, costrei, hericica, iarba gainilor, iarba grasa de gradina, iarba noduroasa, iarba rosie, laba gainii, porcin, sporis, tarsoaca

Descriere: Plnta anuala, mica, mai ales taratoare, cu frunze ovale mici, cu mansoane membranoase la baza, flori mici, grupate la subsuoara frunzelor.

Partile utilizate: Partea aeriana.

Actiune: Hipotensiv, astringent, tonic general, diuretic, usor hipotensiv, cicatrizant.

Indicatii terapeutice: Afectiunile cailor respiratorii (bronsita, pneumonie), afectiuni articulare, afectiuni renale, ulcer, hipertensiune, convalescenta prelungita, reumatism, guta, hemoroizi, diaree, enurezis, tulburari menstruale, leucree, astenie, maladii cronice.

Combinatii: Pentru ulcerul gastric, 50 g de troscot se poate amesteca cu 100 g tataneasa si 50 g galbenele. Se face un ceai din 1 lingurita amestec si o cana de apa fierbinte.

Preparare si administrare: Infuzie - 1-2 lingurite la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi, in cure de lunga durata. Bai locale, cataplasme cu decoct concentrat (3 linguri la cana).

Data actualizare: 16-05-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 4425
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!