Tu iei în calcul caloriile din lapte, frișcă sau zahăr când bei cafea?
Unora le place să bea cafeaua simplă, neagră, pentru a simÈ›i mai puternică aroma. AlÈ›ii se bucură È™i de o porÈ›ie de lapte generoasă lângă licoarea energizantă. Unii îÈ™i îndulcesc viaÈ›a cu puÈ›ină miere în ceai.
Dar câÈ›i dintre aceÈ™tia sunt conÈ™tienÈ›i de aportul caloric suplimentar, dar È™i nutritiv pe alocuri? Un studiu care a inclus 13,200 de adulÈ›i care beau regulat cafea, respectiv 6,200 băutori consecvenÈ›i de ceai a analizat mai bine de un deceniu ar putea răspunde la întrebare.
Aproape două tremi dintre consumatori de cafea È™i una dintre băutorii de cafea adaugă zahăr, friÈ™că È™i alte produse dense în calorii pentru un plus de aromă cum sunt de exemplu, siropurile de ciocolată, cele de caramel etc.
Aceste alegeri vin la pachet cu un preÈ›. Și anume, comparativ cu cei care preferă cafeaua neagră, clasică, cei care au adăugat arome È™i îndulcitori au consumat în medie mai mult cu 69 de calorii aproape exclusiv din zaharuri È™i grăsimi, în special grăsimi saturate.
Băutorii de ceai au tendinÈ›a de a consuma mai puÈ›ine substanÈ›e dense în calorii atunci când nu preferă ceaiul neîndulcit, însă tot reuÈ™esc să aducă un aport suplimentar de 43 de calorii prin adaosurile respective, dintre care 85% provin din zaharuri.
Pentru cei care preferă laptele în cafea, aceÈ™tia o fac din pură plăcere. DeÈ™i există un aport de calciu din lapte, acesta este în cantități neglijabile– în medie 22 miligrame/zi în comparaÈ›ie cu aportul zilnic recomandat de 1000 – 1300 miligrame în funcÈ›ie de vârstă È™i status fiziologic.
DeÈ™i aportul energetic nu este unul substanÈ›ial, caloriile respective consumate cu regularitate pot favoriza creÈ™terea în greutate. În acest sens consumatorii de ceai È™i cafea trebuie informaÈ›i cu privire la aportul nutriÈ›ional È™i caloric al acestor produse de adaos pentru a face alegeri mai sănătoase.
Sursa: Medical Xpress
Dar câÈ›i dintre aceÈ™tia sunt conÈ™tienÈ›i de aportul caloric suplimentar, dar È™i nutritiv pe alocuri? Un studiu care a inclus 13,200 de adulÈ›i care beau regulat cafea, respectiv 6,200 băutori consecvenÈ›i de ceai a analizat mai bine de un deceniu ar putea răspunde la întrebare.
Aproape două tremi dintre consumatori de cafea È™i una dintre băutorii de cafea adaugă zahăr, friÈ™că È™i alte produse dense în calorii pentru un plus de aromă cum sunt de exemplu, siropurile de ciocolată, cele de caramel etc.
Aceste alegeri vin la pachet cu un preÈ›. Și anume, comparativ cu cei care preferă cafeaua neagră, clasică, cei care au adăugat arome È™i îndulcitori au consumat în medie mai mult cu 69 de calorii aproape exclusiv din zaharuri È™i grăsimi, în special grăsimi saturate.
Băutorii de ceai au tendinÈ›a de a consuma mai puÈ›ine substanÈ›e dense în calorii atunci când nu preferă ceaiul neîndulcit, însă tot reuÈ™esc să aducă un aport suplimentar de 43 de calorii prin adaosurile respective, dintre care 85% provin din zaharuri.
Pentru cei care preferă laptele în cafea, aceÈ™tia o fac din pură plăcere. DeÈ™i există un aport de calciu din lapte, acesta este în cantități neglijabile– în medie 22 miligrame/zi în comparaÈ›ie cu aportul zilnic recomandat de 1000 – 1300 miligrame în funcÈ›ie de vârstă È™i status fiziologic.
DeÈ™i aportul energetic nu este unul substanÈ›ial, caloriile respective consumate cu regularitate pot favoriza creÈ™terea în greutate. În acest sens consumatorii de ceai È™i cafea trebuie informaÈ›i cu privire la aportul nutriÈ›ional È™i caloric al acestor produse de adaos pentru a face alegeri mai sănătoase.
AflaÈ›i mai multe informaÈ›ii despre beneficiile cafelei în articol.
Sursa: Medical Xpress
Data actualizare: 10-02-2017 | creare: 10-02-2017 | Vizite: 859
Bibliografie
(1) When counting calories, consider the cream and sugar, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-calories-cream-sugar.html (2) Study tallies extra calories Americans consume in their coffee, tea, link: https://medicalxpress.com/news/2017-01-tallies-extra-calories-americans-consume.html
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Foametea și bolile au determinat apariția toleranței la lactoză în Europa
- Consumul de carne roșie a fost asociat cu un risc crescut de diabet tip 2
- Consumul excesiv de fructoză ar putea crește permeabilitatea intestinală, ducând la apariția steatozei hepatice
- Consumul celor mai multor calorii din zi la micul dejun reduce foamea pe parcursul zilei, dar nu favorizează pierderea în greutate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Anxiolitice si cafea?
- Ma simt rau in special cand beau cafea si dimineata
- Cum adica fara cafea in homeopatie?
- Durere baza sternului dupa consumul de cafea
- Tensiune mica, dependenta de cafea, dureri de cap...
- Intrebare despre hiperaciditate
- Crize de spasmofilie?!
- Diabet, tigari, cafea... infectie masea
- Palpitatii dupa cafea
- Dependenta grava de cafea si 3 in 1