Tudorache cere măsuri pentru prevenirea apariţiei pestei porcine; alertă permanentă la frontiera cu Ucraina şi R.Moldova

Data publicarii: 05-10-2016

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a cerut marţi reprezentanţilor ANSVSA, Poliţiei de Frontieră şi organelor vamale, în cadrul unei întâlniri extraordinare a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), menţinerea unei stări de alertă permanente în zona frontierei cu Ucraina şi cu Republica Moldova, ca măsură pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane în ţara noastră.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis marţi AGERPRES, Tudorache a cerut şi prezenţa permanentă a specialiştilor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) la punctele de trecere a frontierei Halmeu, Siret şi Sighetul Marmaţiei, pentru efectuarea controlului privind introducerea în ţară a unor alimente de origine animală, având în vedere că s-au înregistrat cazuri în proximitatea teritoriului naţional al României.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la sediul MAI, reprezentanţii ANSVSA au arătat că, până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu pestă porcină africană.

Potrivit acestora, boala nu are niciun impact asupra sănătăţii umane, nefiind transmisibilă la om.

În perioada imediat următoare, ANSVSA va înainta Guvernului un memorandum şi un proiect de hotărâre prin care să fie reglementate toate aceste măsuri.

La şedinţa extraordinară a CNSSU au participat şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş Cheţan, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, precum şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor implicate în gestionarea problematicii existente pe ordinea de zi.
Sursa: Agerpres, 05-10-2016, Vizualizari 215
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK