Tulcea: Circa 40% din centrele de procesare a laptelui din judeţ, închise din cauza neregulilor

Data publicarii: 20-04-2017

Autoritatea sanitar-veterinară a decis închiderea a 38,5% din centrele de procesare a laptelui care funcţionează în judeţul Tulcea.

"Au fost emise 30 de ordonanţe de încetare şi suspendare a activităţii ca urmare a constatării unor aspecte legate de igiena necorespunzătoare din spaţiile de procesare, de lipsa unui program de autocontrol şi a buletinelor de analiză privind numărul total de germeni şi de celule somatice, aspecte care dau salubritatea laptelui, materie primă", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Sanita-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea, Mitică Tuchilă.

În timpul controalelor, medicii veterinari au emis de asemenea alte 30 de avertismente. În urma acestora, proprietarii centrelor de prelucrare a laptelui au remediat pe loc deficienţele constatate de reprezentanţii DSVSA.

"Ordonanţele de suspendare a activităţii prevăd un termen în care persoanele fizice sau juridice pot remedia neconformităţile. După remedierea acestora, se pot face adrese către DSVSA, iar în urma controalelor medicilor veterinari zonali, care confirmă faptul că neconformităţile au fost soluţionate, centrele respective pot fi reautorizate", a mai spus Tuchilă.

În judeţul Tulcea, potrivit sursei, există 78 de centre de prelucrare a laptelui.
Sursa: Agerpres, 20-04-2017, Vizualizari 59
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK