Turcan către ministrul Sănătăţii: PNL vă cere demisia; trebuie să explicaţi dacă aţi plagiat sau nu

Data publicarii: 11-10-2017

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, i-a solicitat ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să dea explicaţii în Parlament cu privire la acuzaţiile de plagiat, adăugând că acesta ar trebui să se afle pe lista membrilor Guvernului care vor fi remaniaţi.

"PNL vă cere demisia domnule ministru al Sănătăţii şi, în acelaşi timp, vă solicităm expres ca prima dumneavoastră explicaţie de la această tribună să fie referitoare la acuzaţiile de plagiat. Nu puteţi pleca din Parlamentul României până nu explicaţi dacă aţi plagiat sau nu aţi plagiat în lucrarea dumneavoastră de doctorat. Nu mai aveţi niciun fel de autoritate în domeniul pe care îl conduceţi, sunt copii care au murit cu zile în România şi dumneavoastră nu aveţi vocaţia răspunderii. Nimeni nu răspunde pentru fărădelegile din Sănătate şi credem că pe lista de remaniere a premierului Tudose, în cazul în care nu demisionaţi, ar trebui să vă aflaţi domnule ministru al Sănătăţii cu prioritate", a spus Turcan, în plen, la dezbaterea moţiunii simple pe Sănătate.

La rândul său, deputatul PNL Antoneta Ioniţă a afirmat că situaţia din Sănătate este dezastruoasă iar pentru aceasta ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, este direct răspunzător.

"Deşi nivelul de bază al oricărei societăţi îl constituie dreptul la viaţă al cetăţenilor ei, lucru care este stipulat şi în Constituţia României (...) iar dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat de stat tot în Constituţie, în ţara noastră 34 de pacienţi au murit din cauza epidemiei de rujeolă, sunt pacienţi decedaţi în urma infecţiilor nosocomiale din spitale şi, nu în ultimul rând, să nu uităm să-i amintim pe cei decedaţi care nu au putut beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu din cauza dosarelor falsificate la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Pentru toată această situaţie dezastruoasă, domnule ministru, sunteţi direct răspunzător", a spus Ioniţă.

Deputatul PNL l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii de "lipsă de profesionalism".

"Nu am fi ajuns în această situaţie dacă ar fi existat prevenţie în sistemul de sănătate din România. Ce trebuie să înţelegeţi, domnule ministru al Sănătăţii, este că în ţara noastră prevenţia trebuie să devină prioritate reală şi palpabilă", a susţinut Antoneta Ioniţă.
Sursa: Agerpres, 11-10-2017, Vizualizari 49
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK