Uleiul de cocos ar putea combate hipertensiunea arterială

Autor: ROmedic

Uleiul de cocos ar putea combate hipertensiunea arterială
Studiile științifice realizate de-a lungul timpului au confirmat efectele benefice pe care uleiul de nucă de cocos le poate avea asupra stării de sănătate. Majoritatea cercetărilor au găsit legături directe între acest supliment nutritiv și pierderea în greutate sau îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

Echipa științifică a Universității Federale Paraiba a demarat un studiu recent, plecând de la premisa că uleiul de cocos și un program susținut de exerciții fizice ar putea combate hipertensiunea arterială, prin reglarea sensibilității baroreflexe și neutralizarea efectelor stresului oxidativ.

Concluziile cercetării au fost publicate integral în revista Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism.

Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de cinci săptămâni și a constat într-o serie de experimente de laborator, realizate pe șoareci hipertensivi. Odată cu finalizarea testelor, s-a constatat că subiecții cărora li s-a administrat suplimentul de ulei de cocos au prezentat o scădere a presiunii sanguine. Același efect l-a avut și antrenamentul fizic.

Totuși, în combinație, uleiul de cocos și exercițiile au condus la rezultatele mult așteptate. La finalul perioadei experimentale, subiecții care au fost supuși în paralel celor două programe terapeutice au ajuns la valori normale ale hipertensiunii arteriale.

Următoarea etapă a cercetării constă în demararea unor studii clinice pe oameni. Specialiștii încearcă să demonstreze că suplimentul de ulei de cocos în asociere cu mișcarea fizică pot fi răspunsul pentru controlarea sensibilității baroreflexe și neutralizarea efectelor stresului oxidativ nu doar în cazul șoarecilor, combătând presiunea sanguină crescută și în cazul omului.

Sursa: Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism

Data actualizare: 12-02-2015 | creare: 12-02-2015 | Vizite: 1250
Bibliografie
Beating high blood pressure with a combination of coconut oil and physical exercise, link: http://medicalxpress.com/news/2015-02-high-blood-pressure-combination-coconut.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK