UMF Târgu Mureş, prima din ţară la atragerea fondurilor pentru mobilităţi internaţionale prin ERASMUS+

Data publicarii: 20-04-2017

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, miercuri, pe site-ul propriu, că a primit o finanţare de peste 980.000 de euro pentru proiecte de mobilitate în învăţământul universitar prin Programul Uniunii Europene ERASMUS+, fiind prima din ţară ca nivel al finanţării.

'Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a anunţat rezultatele selecţiei candidaturilor depuse pentru proiecte de mobilitate în învăţământul universitar în cadrul Programului Uniunii Europene ERASMUS+. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a primit o finanţare de 986.625 de euro, din care 577.500 de euro pentru mobilităţi ale studenţilor, pentru plasamente, 250.000 de euro pentru mobilităţi ale studenţilor, pentru studii,  37.575 de euro pentru mobilităţi ale personalului universitar pentru predare, 14.550 de euro pentru mobilităţi de formare a personalului universitar şi 107.000 de euro pentru sprijin în vederea organizării mobilităţilor. Această sumă plasează din nou UMF Târgu Mureş pe prima poziţie între universităţile de medicină şi farmacie din ţară în ceea ce priveşte atragerea de fonduri pentru mobilităţi internaţionale prin programul ERASMUS+, fiind în acord cu strategia actuală de internaţionalizare a Universităţii', se arată în comunicatul de presă postat pe site.

Potrivit documentului, Programul ERASMUS+ este gestionat la nivelul UMF Târgu Mureş de Departamentul de Relaţii Internaţionale coordonat de prorector prof. dr. Angela Borda, înregistrând în acest an o creştere a finanţării cu 26,5% faţă de anul anterior, aceasta fiind de 4,6 ori mai mare faţă de cea din anul 2012.

'Cu un buget anual de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de şapte ani (2014-2020), Erasmus+ îşi propune să contribuie la dezvoltarea competenţelor şi angajabilităţii (capacităţii de inserţie profesională) prin oferirea unor  oportunităţi de educaţie, formare şi activităţi de tineret sau sport', se mai precizează în comunicat.
Sursa: Agerpres, 20-04-2017, Vizualizari 59
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK