UMF Târgu Mureş va pregăti consilieri sportivi printr-un nou program de masterat

Data publicarii: 12-04-2017

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va pregăti consilieri sportivi pentru a lucra în diverse instituţii de profil, prin noul program de studii de masterat "Educaţie fizică şi consiliere sportivă", care va fi lansat începând cu anul universitar 2017-2018.

Potrivit site-ului propriu, UMF Târgu Mureş îşi va dezvolta, începând cu anul universitar 2017-2018, oferta educaţională cu încă un program de studii masterale "Educaţie fizică şi consiliere sportivă", care va aprofunda programul de studii de licenţă de trei ani, la final absolvenţii putând ocupa posturi didactice din învăţământul liceal sau superior, ca profesori titular.

Conducerea UMF Târgu Mureş a precizat că noul program de studii masterale va asigura aprofundarea şi pregătirea a două profesii care se regăsesc în Codul Ocupaţiilor din România, adică cea de profesor de educaţie fizică şi sport, însă şi pentru cea de consilier sportiv, pentru care nu a existat până acum un program de pregătire în România.

Pentru formarea profesorilor de educaţie fizică şi sport, disciplinele care vor fi studiate sunt compatibile cu cele la nivel european, iar consilierii sportivi vor putea ocupa posturi în cluburi şi asociaţii sportive, direcţii judeţene de tineret şi sport, federaţii sportive, instituţii administrative, fundaţii, asociaţii, care au ca domeniu activitatea sportivă etc.

Pentru acest nou masterat al UMF Târgu Mureş durata studiilor va fi de doi ani.
Sursa: Agerpres, 12-04-2017, Vizualizari 99
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK