Un bebeluş a murit de malnutriţie, după ce a fost hrănit doar cu lapte vegetal; părinţii riscă 18 ani de închisoare

Data publicarii: 19-05-2017

Un cuplu belgian care şi-a hrănit copilul doar cu lapte vegetal riscă acum 18 ani de închisoare după ce bebeluşul a murit de malnutriţie la vârsta de 7 luni, a informat presa locală joi, citată de Xinhua.

    În 2014, părinţii au decis fără sfatul medicului să-şi hrănească bebeluşul cu lapte vegetal timp de patru luni, deoarece au presupus că are intoleranţă la gluten şi lactoză.
   
Copilul a murit la vârsta de 7 luni înainte ca părinţii să ajungă cu el la spital. S-a stabilit ulterior că bebeluşul a murit din cauza malnutriţiei cronice şi a deshidratării.
   
Pentru procurorul Pascal Persoons, nu exista nici o îndoială că părinţii sunt în totalitate responsabili pentru moartea copilului: "Părinţii nu au făcut nimic împotriva emacierii acestuia. Au continuat doar să îl hrănească cu lapte vegetal în mod repetat. Un astfel de comportament trebuie dat în judecată", a declarat el.
   
De partea cealaltă, părinţii au negat în mod hotărât că au refuzat în mod deliberat să îşi hrănească copilul, susţinând că au crezut ca nu îi fac nimic rău şi că au făcut tot ce au putut pentru a-şi îngriji copilul.
   
Hotărârea va fi pronunţată pe 14 iunie 2017. Apărarea va face apel pentru achitarea părinţilor.
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 62
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK