Un hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Sud-Est, în octombrie, la Bucureşti

Data publicarii: 02-08-2017

Un hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Sud-Est - Hacking-Health - va avea loc în perioada 28-29 octombrie 2017, la Bucureşti, apelul pentru înscrieri urmând a fi lansat la începutul lunii septembrie.

Smart Everything Everywhere (SEE), organizaţie fondată de iniţiatorii GovITHub, alături de Johnson&Johnson Romania, una dintre din principalele companii multinaţionale de pe piaţa farmaceutică şi de îngrijire personală şi medicală, îşi unesc forţele pentru a organiza în România acest eveniment, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de SEE.

Scopul acestui eveniment este de a reuni profesionişti şi mentori din domeniul sănătăţii, dezvoltatori şi arhitecţi de software, studenţi, tineri antreprenori din domeniul IT, precum şi experţi din industria şi managementul serviciilor medicale cu scopul de a genera idei inovatoare şi soluţii practice de software şi tehnologie cu impact pozitiv şi imediat asupra stării de sănătate a pacienţilor din România şi cu un efect pozitiv sistemic, a mai informat Smart Everything Everywhere.

Pe parcursul celor două zile participanţi din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale şi educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente şi soluţii inovatoare.

Potrivit SEE, iniţiativa 'Hacking Health' a apărut în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creştere: la nivel global, 87% dintre români deţin un smartphone şi admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea şi accesibilitatea informaţiilor.

"Hacking Health e menit să susţină sectorul de sănătate şi va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din România şi piaţa de healthcare. În primul rând, ne dorim să găsim în cadrul acestui eveniment idei cu potenţial real, cele mai noi tehnologii care să poată susţine ulterior platforme şi aplicaţii de interes naţional. Acestea se vor adresa tuturor cetăţenilor, dar vor fi utile şi pentru autorităţi sau pentru asociaţiile de pacienţi", a punctat Dan Nechita, preşedinte al Smart Everything Everywhere, potrivit comunicatului SEE.
Sursa: Agerpres, 02-08-2017, Vizualizari 96
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK