Un milion şi jumătate de portoricani consumă preparate fast-food

Data publicării: 26-06-2017

Aproape un milion şi jumătate de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani din Puerto Rico frecventează localuri tip fast-food, în principal pentru că nu au timp să gătească, relatează luni EFE.

Sondajul a fost realizat de Institutul de Statistică din Puerto Rico, într-o ţară cu o populaţie de 3,7 milioane de locuitori. Sondajul a fost comandat de Sistemul de Supraveghere a Factorilor de Risc şi de Ministerul Sănătăţii.

Termenul de fast-food se referă la acele alimente care se pregătesc în puţin timp şi care se pot consuma fără a avea nevoie de tacâmuri. Sunt preparate de o înaltă densitate energetică şi cu o valoare nutriţională scăzută.

Consumul de astfel de preparate a fost de 75,2 % pentru femei şi de 72,3 % pentru bărbaţi. În decurs de 30 de zile acest procent din populaţie a servit în medie de 6,7 ori masa în astfel de localuri. Pentru servirea prânzul au optat 63,2 %, în timp ce 51,6 % au declarat că au consumat o băutură îndulcită.

Printre motivele principale de consum de preparate fast-food a fost invocată lipsa de timp pentru a găti (39,7 %), faptul că aceste localuri sunt accesibile sau bine situate (22,1 %), sau din motive financiare (13,6 %).

Dintre aceştia 74,8 % la sută au cheltuit între 5 şi 9,99 de dolari de persoană la intrarea într-un astfel de local.

În aceste condiţii, 68,3 % din persoanele care frecventează aceste localuri suferă de probleme cu greutatea sau de obezitate. Aceste persoane sunt de asemenea predispuse la presiune arterială înaltă (32,4 %), colesterol (30,3 %) şi tulburări depresive 18,1 %.
Sursa: Agerpres, 26-06-2017, Vizualizari 245
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.