Un minut de sport intens pe zi, asociat cu o mai bună sănătate a oaselor la femei

Autor:

Un minut de sport intens pe zi, asociat cu o mai bună sănătate a oaselor la femei
Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Exeter şi Universitatea Leicester, chiar şi un minut de exerciţii fizice intense pe zi corelează cu o mai bună sănătate a oaselor în cazul femeilor.

Autorii au utilizat informaţii oferite de UK Biobank şi au observat că acele femei care realizau zilnic câte 1-2 minute de activităţi fizice intense prezentau o îmbunătăţire cu 4% a sănătăţii sistemului osos comparativ cu cele cu mai puţin de 1 minut de activitate fizică pe zi. Procentul era de 6% în cazul sănătăţii osoase a femeilor care făceau sport intens mai mult de 2 minute pe zi.

Eşantionul a inclus peste 2500 de femei, al căror nivel de activitate fizică a fost măsurat cu ajutorul unor dispozitive de monitorizare plasate la încheietura mâinii.

Din cauza metodologiei de cercetare (faptul că s-au folosit informaţii despre eşanţionul respectiv într-un anumit moment), nu se poate spune cu siguranţă dacă exerciţiile fizice intense au contribuit la starea de sănătate a oaselor sau dacă dimpotrivă, persoanele cu un sistem osos mai sănătos fac în general mai multă mişcare decât celelalte.

Cercetătorii nu ştiu deocamdată cum este mai bine: să se facă zilnic câteva minute de sport intens sau de 1-2 ori pe săptămână, în sesiuni mai lungi. Cert este, consideră aceştia, că există o asociere clară între exerciţiile intense şi o mai bună stare de sănătate a oaselor la femei.

Totodată, aceştia aduc în atenţia recomandarea Societăţii Naţionale de Osteoporoză din UK de creştere a duratei de mers pe jos, la care ar trebui să adăugăm câteva minute de mers alert (ca şi cum nu am vrea să pierdem autobuzul).

Informaţii pe larg despre osteoporoză găsiţi în acest articol.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 19-07-2017 | creare: 19-07-2017 | Vizite: 309
Bibliografie
One minute of running per day associated with better bone health in women, link: https://medicalxpress.com/news/2017-07-minute-day-bone-health-women.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • S-a descoperit gena care încetinește scăderea densității osoase
 • Un nou posibil tratament pentru osteoporoză
 • Alimentele pe bază de soia ar putea proteja femeile la menopauză de osteoporoză
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK